Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhićen bivši član Zemunskog klana, 1998. je ubio policajca

Muškarac je u ponedjeljak u 9.40 sati zatečen u Zadru kako upravlja svojim Audijem A8 zadarskih registarskih oznaka. Pregledom je pronađen veći iznos eura i kuna

Pripadnika Zemunskog klana Josip Golomejić zvani Šiptar (53) zadarski su policajci zaustavili u ponedjeljak u Zadru. Vozio je Audi A-8 zadarske registracije pun eura i kuna. Bilo im je sumnjivo pa su ga uhitili i uzeli  mu novac. Po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru pretražili su mu auto i  apartman u Privlaci. 

- Pri čemu smo pronašli i oduzeli ukupno 232 grama droge kokain, razvaganog, odnosno  raspizanog i vakumiranog u omote od po 20, 30 i 50 grama ili popularno u narko svijetu zvanih 'komada'. Pronašli smo i oduzeli i strojnicu izraelske proizvodnje s više od sto komada streljiva i pištolj sa streljivom u cijevi. Također, smo oduzeli  više komunikacijskih uređaja među kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakve koriste osobe iz vrha kriminalnog svijeta - rekao je Bore Mršić, voditelj krima zadarske policije.

Zadar: Policijski djelatnici PU zadarske zaplijenili 232 grama kokaina, strojnicu Uzi i pištolj CZ | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Policajci kažu da je droga bila  namijenjena preprodavačima i konzumentima na zadarskom području, a na uličnom narko-tržištu njena vrijednosti je više od  250.000 kuna.

53-godišnjak je stoga u utorak priveden pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetniku u Zadru protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog  neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Sad je u istražnom zatvoru.

Zadar: Policijski djelatnici PU zadarske zaplijenili 232 grama kokaina, strojnicu Uzi i pištolj CZ | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Odslužio 17 godina za ubojstvo policajca

Zadarska policija "zapečatila je i zatvorila" još jedan dilerski obrt, koji je dobro poslovao u preprodaji kokaina - pohvalio se Bore Mršić.

Josip Golomejić  Šiptar u Srbiji je odležao 17 godina zatvora zbog ubojstva policajca, a riječ je o istaknutom pripadniku Zemunskoga klana koji ima hrvatsko i srpsko državljanstvo. Pao je u šake prometnim policajcima u rutinskoj kontroli, a mogao bi završiti u zatvoru od godine do čak 12 godina. 

Komentari (24)
  • Tko mu dao državljanstvo, uhititi i zatvoriti, sve sami kriminalci

    7. 11. 2018,   14:26
  • Opet država zatajila, kriminalac, diler ima bogatstvo a nitko ne provjerava imovinu. Onaj tko je potpisalo prijem u državljanstvo kriv, sve poništiti oduzet i vratiti u matični zemlju rođenjs

    7. 11. 2018,   14:48
  • možda ga milan b. pozove u goste

    7. 11. 2018,   14:07