Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhićen Josef Branis koji je ubio obitelj zbog stanarine

None Foto: 24sata/ilustracija

Policija ga je uhvatila u kampu. Nosio je bijelu periku. Kod sebe je imao pištolj kojim je u srpnju vjerojatno ubio brata i sestru i njihove supružnike

Austrijska je policija u četvrtak popodne potvrdila da je uhitila monstruma Josefa Branisa koji je u srpnju ove godine ubio svoju sestru i svog brata te njihove supružnike. Navodno ih je ubio jer mu je sestra povisila stanarinu.
Specijalna jedica Cobre je, nakon anonimne dojave, Josefa pronašla u kampu Lichtenfels kod jezera Stausee Ottenstein u Donjoj Austriji. Osumnjičeni Josef (66) nije pružao otpor. Na glavi je imao bijelu periku, a specijalci su kod njega pronašli i pištolj kojim je vjerojatno pobio obitelj. Josef se navodno skrivao po pensionima i kampovima u Češkoj i u Slovačkoj. Prije nekoliko dana se vratio u Austriju i u srijedu je u kampu postavio svoj šator, ali se nije prijavio. Za sada je isključeno da je imao pomagače. Najvjerojatnije ga je prijavio netko iz kampa. Prilikom saslušanja Josef Branis je surađivao i djelovao je vrlo mirno i staloženo. Priznao je da je članove obitelji ubio iz mržnje. Motiv za ubojstvo je navodno bila svađa oko stana i deložacija. U četvrtak navečer policija ga je predala sudu u Korneuburgu.

Komentiraj, znaš da želiš!