Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhićenje na Kanarima: Večerao je, a u džepu imao 12.000 eura

Komentari (248)
 • I što će jalnom Hrvatu prvo upasti u oči nego 12000 eurića, Hrvata više bode u oči tih 12000 eura nego što su Gotovinu i cijeli narod prodali HDZ, SDP, Račan,Sanader, Šeks...i ostala b*nda za koju ste Vi glasali! Ako čovjek ima, on je đ*bre, a ako nema ništa opet je đ*bre...Hrvatistan

  7. 12. 2017,   14:02
  • Da.meni je upalo u oči a njemu u džep.jednom hrvatu?ti si danac,šved,talijan,šta? Ne spominji Račana u kontekstu pljačke .on nije bio u adzu . uostalom post ti je tulav da je to strašno

   7. 12. 2017,   14:14
  • Mister bravo za komentar...

   7. 12. 2017,   14:36
  • Jeste ,jalni hrvatići bi izdali brata za 1.199 € . Takvi ste vi Hrvatići

   7. 12. 2017,   14:43
  • Raseta je.

   7. 12. 2017,   14:52
  • Predao ga samo hdz

   7. 12. 2017,   15:39
  • Mene najviše bode: locirati, uhapsiti, transferirati! Na sreću Ante zna da su ga tada "njegovi" izdali i predali Karli.

   7. 12. 2017,   15:45
  • Dr sinkopancic smiri se,nije ti bas zdravo biti zivcan...nikad nisam glasao za hdz niti necu ali nemoj branit sdp jer ispadas jako neinteligentan,zbog takvih kao ti nam i je ovak jer branite ili hdz ili sdp...isti su k... Blago tebi ako te jedino ovih 12000 eura u dzepu generala gotovine bode u oci,ako je netko zasluzio da ih ima u dzepu to je onda on...

   7. 12. 2017,   16:01
  • jadan račan poštenjačina. bio politički pokrovitelj najvećem lopovu u povijesti hrvatske liniću (vesna balenović linić je najveći lopov u povijesti hravstke) svakoj ženi stan ostavio sina uhljebio u partiju, kad je došao na vlast 2000. dao HDZ-u zeleno svjetlo za pljačku i on nastavio njihovim putem nikog nije procesuirao za pretvorbeni kriminal, čitav život ko njegov idol krvavi bravar na mukteševini živio, a oružje TO dao 8 dana prije nove vlasti JNA da nas lakđe pokolju. kako je živio tako je i umro.

   7. 12. 2017,   16:07
  • Bravo za komentar Mister.

   7. 12. 2017,   16:24
  • Mister :: ne kakaj,l Račan tu nije imao prste umješane,kad je biona vlasti žrtvovao je i ulazak hrvatske u EU,samo da nebi isporućio Gotovinu, a za se ko ga je locirao uhitio i transferiro.HDZ i šeks ! ! !

   7. 12. 2017,   16:37
  • Oko čega se vi yhrvatići jalini ,lako podkupljivi prepirete??Hdz =Sdp ..Sve je to isto i HNS i Ids,Hss..Račan je izdajica ,odbio je prisustovati proglašenju neozavisne RH a sva ostala nedjela te iste su za njega minorna

   7. 12. 2017,   17:17
  • Lopovi i kukavice.....od prvog do zadnjeg....ili gotovine i pi.de ma<terine......

   7. 12. 2017,   17:56
  • To sam i ja prvo pomislio, ljude u oči bodu Euri a ne bodu ih nepovratno izgubljene najbolje godine Gotovinina života i za koga ih je izgubio.

   7. 12. 2017,   18:30
  • Ovi što ih bodu u oči euri su pristrane lijenčine sa socijalističkim razmišljanjem gdje bi netko morao raditi puno više od njih da bi svi imali isto. Ne boli njih što on ima nego što oni nemaju. Račan je prodao 25% + 1 dionicu INA-e a Sanader još 25% , usput je 2001. prodao 16% dionica T-coma njemačkom DTAG-u,te su oni tako postali većinski vlasnici sa upravljačkim pravima (prije toga su imali 35%) sa telekomom je prodao svu informacijsku infrastrukturu što je Hrvatska tad posjedovala (u hrvatskom tlu leže njemački kabeli), usput su preko svoje mašinerije konstantno ljudima ispirali mozak da su hercegovci uništili državu (ja sam iz Splita), iznio sam sam 2 slučaja ja mislim da je dalje nepotrebno. U normalnim okolnostima sudilo bi se obojici za veleizdaju koja će nama i našoj djeci doći na naplatu. Toliko o račanu.

   7. 12. 2017,   19:19
  • kao i sve naše generale i ostale vojnike pa tako i gotovinu...proganjao,hapsio i izručivao je isključivo HDZ i nitko drugi.

   7. 12. 2017,   19:38
  • Laž ipak nikad neće postati istina, unatoč vaše vriske. Toga utorka ujutro, 25. lipnja 1991, nakon tjedana iščekivanja i nagađanja da će Slovenija i Hrvatska istodobno proglasiti razdruživanje od Jugoslavije, zastupnike je na saborskim klupama dočekao prijedlog četiri dokumenta: Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti RH, Deklaracije o proglašenju suverenosti i samostalnosti RH, Povelje o pravim Srba i drugih nacionalnosti u RH, te Ustavnoga zakona o izmjeni i dopuni Ustavnog zakona za provedbu Ustava RH. Zastupnik SDP-a Ivan Matija, u ime SDP-a zatražio je stanku kako bi zastupnici mogli uopće pročitati ta četiri dokumenta. Dnevne novine iz toga doba izvještavaju kako su Matijin prijedlog podržali i zastupnici HDZ-a, jer ni oni nisu unaprijed doznali što u dokumentima piše. Nakon stanke, SDP je predložio svoj prijedlog ustavne odluke, koja se od HDZ-ove razlikovala utoliko što je načelno omogućavala udruživanje s državama bivše Jugoslavije koje to žele. SDP je u svojoj odluci postavljao uvjet da JNA u Hrvatskoj ne može djelovati bez odobrenja Sabora i predsjednika Republike, a Narodna banka Jugoslavije bez pristanka Narodne banke Hrvatske. Nije sabornicu napustio SDP, nego dio srpskih zastupnika iz nekoliko stranaka. Od četiri dokumenta izglasanih tog dana, SDP je glasao za tri, a za četvrti je predložio vlastitu verziju, koja je odbačena. I Šeks je potvrdio da je SDP »na liniji suvereniteta RH«. A vi samo nastavite, ne dajte da vas istina ometa!

   7. 12. 2017,   19:45
  • Samo da pitam Vas koji kažete da je SDP i Račan nevin po pitanju suradnje sa Haškim sudom, moje pitanje je; zbog čega se raspala koalicija SDP-HSLS 2002. godine?

   7. 12. 2017,   19:51
  • ako se dobro sjecam kad je sdp spomenuo izrucenje splitska riva je gorila predvodjena sanaderom koji cim je dosao na vlast smjestio gotovinu u hag

   7. 12. 2017,   20:54
  • @Anarhosindikalist iskkren i prijateljski savjet - promjeni dilera, isplati se.Više ponavljana laž neće postati istina, tu jesi u pravu.

   7. 12. 2017,   21:02
  • hahahahahahahahah gle ovog x00x mali sad kao sta hdz oni gotovinu izrucili,a na drugom postu vrijeda gotovinu i sve,pa koji si ti jadnik strasno,pa bas zasluzujes da te netko saceka u ulicici i da ti oci iskopaju zoharu mali! daj krepaj i ucini ovu drzavu boljom!

   9. 12. 2017,   01:56
  • za razliku od tebe i tvojih gledam realno i kazem kako stvari stoje a ne kako je sredisnjica naredila

   9. 12. 2017,   09:50
  • hrvatskoj pored skh lažnog imena sdp nije trebala četni.ka stranka.

   9. 12. 2017,   10:00
  • tko je predao oružje TO osam dana prije nego je tuđman preuzeo vlast? "državotvorac" račan koji je u skh imao na izbornoj listi 1990. za vukovar ratnog zločinca hadžića i slične velikosrbe koji će se poslije istaći "državotvornim" zločinima. samo protiv hrvata. račanu je puna lista bila takvih mentalnih najrigidnijih jugoslavena. to su mu bili glasnogovornici jer je on morao čuvat image domoljuba.

   9. 12. 2017,   10:06
  • (1)Dakle, izgleda da me ovdje dopala nezahvalna uloga odvjetnika skh/sdp, iako nemam nikakvog posebnog razloga, osim jednog. A to je da ovdje uporno promičem tadašnje neupitno narodno jedinstvo koje je i službeno verificirano rezultatom referenduma. Dakle, na ispaljenu jednostavnu neistinu, prisiljen sam ovdje piskarati opće poznate činjenice. Frustrirajuće! Istina je i to da sam 2000-te glasao za SDP jer su obećali reviziju pretvorbe, koja je kasnije sabotirana od strane koalicijskog partnera HSLS-a. Dakle, tko je tada živio u Hrvatskoj, a ne npr. u BiH(!), zna jako dobro koliko su ovdje bile složene prilike, pred rat. Račan je taj koji je osigurao mirnu tranziciju vlasti, unatoč nemalom broju protivnika u vlastitim redovima, prvenstveno od strane Srba (ne svih!) koji su, logično bili skeptični prema svemu što se događa, pa i prema samostalnoj hrvatskoj državi. 10. prosinca 1989. bombastična je stvar došla na dnevni red Predsjedništva CK SKH: prijedlog o raspisivanju slobodnih parlamentarnih izbora. Snage su bile podijeljene: četvorica su bili "za", a četvorica "protiv". Naposljetku je pobijedila korčulanska struja: Celestin Sardelić, Mladen Žuvela, Stjepko Gugić te Drago Dimitrović (korčulanski zet). Ta je struja na svoju stranu pridobila predsjednika CK SKH, hrvatskog Srbina Stanka Stojčevića i odluka je prošla. Runjić je potpisao zakon kojim je u Hrvatskoj uvedeno višestranačje.Takve probleme, na primjer, nije imao Kučan.

   9. 12. 2017,   14:36
  • (2) Slovenci i Hrvati napustili su 14. Izvanredni kongres SKJ, u siječnju 1990. Višestranački izbori su se dogodili u travnju i svibnju 1990. Počela je balvan revolucija, referendum u Kninu, izolacija... nemoguće je ovdje sve navoditi...<cut>... Na zahtjev međunarodne zajednice, proglašenje nezavisnosti je odgođeno na rok od tri mjeseca kako bi se još pokušao provesti „proces mirenja“. Po isteku moratorija, 8. listopada 1991. godine, Hrvatski sabor je JEDNOGLASNO(!) donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ. Sabor je tada utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ, te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više, kao takva, ne postoji.

   9. 12. 2017,   14:36
  • (4) 1999, na prijedlog Đapića, osnovano je Povjerenstvo za ispitivanje okolnosti pod kojima je razoružana Teritorijalna obrana Republike Hrvatske. No, pazi sad(!), tijekom rada povjerenstva, ime je promijenjeno i rad povjerenstva ograničen samo na razdoblje prije Tuđmanovog preuzimanja vlasti! Naravno, Račan je podržao osnivanje povjerenstva, a sam rad povjerenstva se tiho i neslavno ugasio.

   9. 12. 2017,   14:37
  • (5) EPILOG: Za zasluge za miran prijelaz iz jednostranačja u parlamentarnu demokraciju te civiliziranu primopredaju vlasti u Hrvatskoj, Redom hrvatskog pletera odlikovani su pripadnici reformske struje unutar SKH, Drago Dimitrović ), Branko Caratan, Dušan Bilandžić, Anđelko Runjić, Celestin Sardelić (postumno), Ivo Latin i Antun Milović. Prema Državnom povjerenstvu za dodjelu odlikovanja i priznanja RH, odlikovanja su dobili oni koji su u to vrijeme bili u vrhu politike koja je omogućila mirno preuzimanje vlasti. Drago Dimitrović, bivši tajnik CK SKH stava je da je u ondašnjem stranačkom vrhu bilo više zaslužnih ljudi te da je preusko reducirati stvar na manju skupinu; za primjere ljudi koji su definitivno bili jedni od promicatelja reformskih ideja naveo je člana CK SKH Mladena Žuvelu te prof. dr. Ratka Žanetića, a od mlađih koji su utjecali naveo je Slobodana Beroša. Akademik Dušan Bilandžić smatra da je ovo odlikovanje posmrtno trebao dobiti i Ivica Račan.

   9. 12. 2017,   14:37
  • Ovo sam ispustio... (3) VAŽNO: Do toga trenutka 8. Listopada 1991, Hrvatska je bila formalno i pravno dio SFRJ koja je bila priznata članica međunarodne zajednice, a JNA je imala legitimno pravo reagirati silom na svaki pokušaj kršenja Ustava SFRJ! (Da podsjetim, HDZ je preuzeo vlast još u svibnju prethodne godine). Dakle, do toga trenutka, JNA (ne Hrvatska!) bila je vlasnik oružja Teritorijalne obrane, a najveći dio toga oružja bilo je uskladišteno po kasarnama JNA, po milicijskim postajama i velikim tvrtkama poput INE, Končara itd i uglavnom pod nadzorom Srba, sasvim van domašaja ikakvih ovlasti Račana (do svibnja 1990), a kasnije Tuđmana. Naime, dio oružja TO je oduzeto za vrijeme Račana, a dio za Tuđmana, nakon izbora. Dakle, i Račan i Tuđman bili su dovoljno mudri da ne daju JNA alibi za intervenciju u Hrvatskoj, a što je JNA priželjkivala. U istom kontekstu, Tuđman je pokazao mudrost kada nije sprečavao prolazak JNA u/iz Slovenije, kroz Hrvatsku, zar ne?

   9. 12. 2017,   16:06
  • Nisam odavno pratio nekoga tko priznaje povijest naroda tek od 1945. godine :) Bojim se anarhosindikalist da je došlo vrijeme kad informacije teku tako velikom brzinom da se ti ne uspiješ prilagoditi kontkestu zbivanja.

   9. 12. 2017,   17:03
  • A gle, kriv sam! Povijest je jako širok pojam i podložna naknadnoj interpretaciji. Karamarko je za potrebe predizborne kampanje lansirao dvije laži i odjednom je to postala povijesna istina? E, pa nije, jebiga. Usput, ne mogu tebi, ni drugima zamjeriti ako ne pročitate što sam gore napisao jer to nije zabavni one liner. Ipak, ovdje dolazimo radi zabave, a ne dokazivanja povijesnih istina.

   9. 12. 2017,   17:20
  • x00x koje ti droge koristis,kaj ti vidis pa prst pred nosom ne vidis,hodas kroz ilucije skompleksiranih ljudi koji su ogorceni tuđim uspjehom hahaaha

   9. 12. 2017,   22:27
  • plavu tableticu...ona koja dopusta da vidis van matrixa u kojem si ti i slicni zapeli....a o ogorcenosti bi se dalo pricati.... istina ogorcena sam uspjesima bivsih cvjecara, vozaca kamiona i autobusa, sitnih svercera koji su danas krema drustva sa hrpom para koju vecina zna kako je stekla

   9. 12. 2017,   22:34
 • Politika ga je spasila zatvora, no isto tako politika ga je i izrucila. Za mene jer on Heroj, i nitko mi ne moze reci suprotno.

  7. 12. 2017,   13:39
  • TAKO JE!!!

   7. 12. 2017,   14:18
  • Svatkobti moze reci...pitanje je samovdal ces prihvatiti

   7. 12. 2017,   15:41
  • Za mene je Ante prvenstveno čovjek, što se za mnoge koji su ratovali sa njime, ne može reći.

   7. 12. 2017,   15:49
  • Aj mi objasnite sada zasto je on heroj? Ali hocu dokaze iz prve ruke, jer ste tolko samouvjereni ko da ste s njim tamo bili....nema niko od vas pojma sta je on tamo radio i naredivo ko ni za praljka! Te vaše glave su ispunjene pricicama za djecu od strane vasih deda i baka...ako nisi bio tamo i nisi iz prve ruke vidio i cuo sta je naredio neznas nista...ne kuzim zas je bjezo tolko godine kad je znao da je nevin?!?

   7. 12. 2017,   16:05
  • @ rigo,ti si bio tamo i ti znaš.a znaš li da je isto tako mogao ostati i bez jaja,da je bio neki drugi sudac,pa ti onda dokazuj da ga nisi umočio.

   7. 12. 2017,   16:17
  • svima njima je srce pucalo za domovinu malo pogledajte što posjeduju markač je rekao meni je srce pucalo za domovinu pucalo je tebi srce kao i čermaku za benzinske neznam gdi ste to zaradili

   7. 12. 2017,   16:34
  • Oni su nagradeni kao sto svaka pobjednicka strana nagradi svoje ljude, oni na nizim pozicijama pa do generala, nekima mirovine nekima pumpe uopce nebitno, istina je da su pogrijesili i previse dali ali svi oni su bili tu kad je trebalo, i zato im svaka cast.

   7. 12. 2017,   16:44
  • Rigoleto. Osobno ti mogu potvrditi da jest covjek heroj i pravi vojnik. General koji je posteno vodio bitke i svoju vojsko postivao svaku osobu. Sjeti se samo snimke sa brifinga iz knina i galame na svoje podredene. Ovo mi nije pricao deda jer mi je osobno general bio zapocjednik od prvog do zadnjeg dana.

   7. 12. 2017,   18:04
  • umjesto njega trebalo je izručiti tuđmana.

   8. 12. 2017,   07:22
 • Heroj, a bome i zgodan. Baš je faca.

  7. 12. 2017,   13:40
 • Heroj !

  7. 12. 2017,   13:42
 • "Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte bila je presretna"... -Carla del Ponte - Nikada nije bila iskrena i poštena osoba a ponajmanje dostojanstvena... General Ante Gotovina uvijek je bio prvenstveno Čovjek pa vrhunski profesionalac-vojnik i gospodin . Human čovjek i domoljub u svakom trenutku...

  7. 12. 2017,   14:12
 • Uhićen, bez razloga ležao na robiji i sada je kao bitno to što je imao 12.000 EUR? Sram vas bilo.

  7. 12. 2017,   15:38
 • jedna od najvećih sramota ove države je uhićenje generala

  7. 12. 2017,   14:40
 • carla del ponte i ivo sanader su pili sampanjac kad je uhicen sjecam se kao da je bilo jucer. Jedan u zatvoru a druga nestala, a nas general seta slobodan, kako se sve vrati na svoje

  7. 12. 2017,   16:56
 • heroj

  7. 12. 2017,   14:41
 • Sude mii zato sto svoje voliim

  7. 12. 2017,   13:47