Obavijesti

News

Komentari 0

Uhitili bivšeg šefa policije zbog bombaških napada na Šri Lanki

Uhitili bivšeg šefa policije zbog bombaških napada na Šri Lanki
3

Odjel za kriminalističke istrage (CID) uhitio je glavnog policijskog inspektora Pujitha Jayasundara i bivšeg tajnika u ministarstvu obrane Hemasirija Fernanda jer nisu uspjeli spriječiti napade na Uskrs

VIDEO

Policija Šri Lanke u utorak je uhitila svog šefa i bivšeg tajnika u ministarstvu obrane jer nisu uspjeli spriječiti bombaške napade na crkve i luksuzne hotele u travnju u kojima je poginulo više od 250 ljudi, rekao je glasnogovornik policije. 

Odjel za kriminalističke istrage (CID) uhitio je glavnog policijskog inspektora Pujitha Jayasundara i bivšeg tajnika u ministarstvu obrane Hemasirija Fernanda u državnoj bolnici gdje su se liječili, rekao je glasnogovornik policije Ruwan Gunasekera. 

Državni tužitelj Dappula de Livera naredio je njihova uhićenja u ponedjeljak i pozvao vršitelja dužnosti šefa policije da podigne optužnice protiv Jayasundare i Fernarnda, uključujući onu za "zločine protiv čovječnosti". 

Jayasundara i Fernando nisu bili odmah dostupni za komentar, ali su već ranije pred parlamentarnih istražnim odborom odbacili optužbe.

Oni su prvi državni dužnosnici koji su uhićeni jer navodno nisu uspjeli spriječiti napade na Uskrs, koje je izvela militantska skupina tzv. Islamska država. Bombe su bačene unatoč opetovanih upozorenja indijske obavještajne službe da je napad neizbježan. 

Jayasundara, prvi šef policije koji je uhićen, rekao je parlamentu da je predsjednik Maithripala Sirisena od njega tražio da preuzme odgovornost i podnese ostavku, a zauzvrat mu obećao diplomatsku dužnost. 

A police officer inspects the explosion area at Shangri-La hotel in Colombo

Jayasundara je odbio odstupiti, a kasnije je zamoljen da ode na obvezni dopust. 

Fernardo, koji je odstupio s funkcije tajnika u ministarstvu obrane, rekao je parlamentu da mu je predsjednik Sirisena savjetovao da premijera Ranila Wickremesingea drži podalje od sastanaka Odbora za sigurnost. 

Sirisena još nije javno komentirao optužbe, ali je poslije svjedočenja prošlog mjeseca poručio da neće prihvatiti zaključke odbora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk