Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhitili dvoje nakon što je sin napravio web potragu

None Foto: 24sata/ilustracija 4

Nakon što je tinejdžer (16) postavio web stranicu putem koje traži ubojicu svoje, majke britanska policija uhitila je dvojicu sumnjivih muškaraca

Daniel Grainger (16) pokrenuo je internetsku stranicu whokilledmymum.com (Tko je ubio moju mamu?) putem koje traži ubojicu svoje majke Patricie, koji je u bijegu već 11 godina. Mentalno zaostala Patricia nestala je 1997. kada je imala 25 godina. Našli su je mrtvu u britanskom Sheffieldu, a ubojica ju je silovao, izbo nožem i zadavio. Njezin sin Daniel je na stranicu postavio fotografije, blog, opis događaja i digitalni sat koji broji dane, sate, minute i sekunde od trenutka kada mu je majka ubijena. U samo mjesec dana stranicu je posjetilo čak 200.000 ljudi, a policija je ponovno otvorila slučaj i u srijedu uhitila dvojicu muškaraca starih 51 i 59 godinu za koje sumnjaju da su povezani s ubojstvom.
- Mislim da je web stranica pružila dosta važnih informacija i pomogla policiji. Primio sam mnogo poruka podrške, ali i informacija koje sam proslijedio policiji - kaže Daniel Grainger.

Komentiraj, znaš da želiš!