Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhitili ga u Zagrebu: Rekao da mora na WC i pobjegao sa suda

Nakon što ga je istražni sudac saslušao i odredio mu istražni zatvor, 24-godišnjak je postao svjestan da će najmanje mjesec dana provesti iza rešetaka pa je odlučio pobjeći

U ponedjeljak u 14.30 sati u Sokolgradskoj ulici u Zagrebu, policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke uhitili su 24-godišnjaka za kojim se tragalo otkako je pobjegao iz prostorija suda u Bjelovaru, priopćila je PU zagrebačka..

- Nakon niza intenzivnih mjera traganja i radnji koje su poduzeli policijski službenici Ravnateljstva policije, PU bjelovarsko-bilogorske i PU zagrebačke, potraga za 24-godišnjakom je uspješno okončana te je doveden u službene prostorije PU zagrebačke, nakon čega će biti predan u zatvor u Bjelovaru - dodaju iz policije.

Čekali ga pred zahodom, on pobjegao kroz prozor

Podsjetimo, mladić (24)  je 30. rujna pobjegao sa Županijskog suda u Bjelovaru.

Kako navodi portal Bjelovar.live, nakon što ga je istražni sudac saslušao i odredio mu istražni zatvor, 24-godišnjak je postao svjestan da će najmanje mjesec dana provesti iza rešetaka. Nakon izlaska iz sudnice požalio se policajcima da mu je sila na WC. U tom trenutku na prvom katu zgrade bjelovarske Palače pravde, gdje je smješten Županijski sud, sve se odvijalo samo od sebe.

Policajci su ga čekali ispred vrata WC-a, a kako on nije izlazio duže vremena, ušli su provjeriti što se događa. No, mladića u WC-u nije bilo. Dočekao ih je samo otvoreni prozor.

Naime, taj prozor, koji se nalazi iznad dvorišta bjelovarskog zatvora, nije bio osiguran metalnim rešetkama. Za bijeg je iskoristio plinsku cijev koja mu je pomogla da izbjegne visoki zid zatvorskog dvorišta, a onda se do tla vjerojatno spustio gromobranom koji je pričvršćen na zidu iza prvog idućeg prozora.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske kazali su za Bjelovar Live da njihovi policijski službenici ne mogu biti odgovorni za bijeg jer je bila riječ o 'neadekvatnom prostoru' za ljude u statusu u kojem se tada nalazio 24-godišnjak.

Raspisali su tjeralicu za njim.

Komentari (20)
  • legenda kaze da ga glupi strazari i dan danas cekaju pred wc_om .

    9. 10. 2017,   16:23
  • Kradljivac parfema, dok evo s druge strane manjak od 8,200.000.000.00 Kuna i jos nitko nije u zatvoru, da ne spominjem 2011-2017 sudenje zbog smrti dvoje nauticara sudenje jos traje, dok je ovom momku sudenje bilo gotovo u rekordnom brzinom sa kaznom zatvora.

    9. 10. 2017,   16:05
  • Ne podrzavam nikakvu vrstu kriminala .. ali jel vi mene zezate ? A sta je sa Todorićem ??? Zasto se ne hvataju ove velike ribe kao i male pa bi nam svima bilo bolje . Hrvatsko sudstvo nula bodova !!!

    9. 10. 2017,   16:10