Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhitili pretilog muftiju ISIL-a, jedva su ga iznijeli iz stana...

None Foto: Twitter

ISIL-ovac Shifu al-Nimu uhićen je u gradu Mosulu, ali to uhićenje nije proteklo bez problema. Nije on bježao, već se nije mogao ni pomaknuti. Jedva su ga iznijeli, a toliko je težak da su ga morali ukrcati na kamion

Iračke snage sigurnosti uhitile su u četvrtak Shifu al-Nimu, muftiju kojeg se sumnjiči da je izdavao fetve ili vjerske presude, nakon kojih su pogubljeni mnogi učenjaci i svećenici te bombardirane džamije. Ulov je velik, zadovoljno su trljali rukama.

No muftija, za kojeg iračka policija kaže da je jedan od glavnih čelnika ISIS-a toliko je gojazan i da njegovo uhićenje nije proteklo glatko.

 Na fotografiji njegovog uhićenja vidi se kako jedva pokretnog muftiju stavljaju u stražnji dio kamiona jer jednostavno nije mogao stati policijsko vozilo.

- Oduševljen sam što je u Mosulu uhićen Jabba Hutt Islamske države. Odgovoran je za ubojstva muškaraca, žena i djece. Ta je životinja silovala i ubijala - napisao je na Twitteru Britanac koji se borio protiv ISIS-a u Siriji, navodi Daily Mail.

 

Komentari (114)
  • Kaže britanac da je ovaj ubijao i silovao....ajde da je ubijao još i vjerujem ali da je silovao.......

    17. 1. 2020,   14:03
  • Nisam citao clanak, samo sam naslov procitao i pogledao sliku. Siguran sam da je policija mjesecima planirala uhicenje na prepad. Bojali su se da im ne pobjegne!

    17. 1. 2020,   14:06
  • Mrzi amerikance ali obožava američke hamburgere i pomfri...

    17. 1. 2020,   14:01