Obavijesti

News

Komentari 15

Uhitili razbojnike: Našli metke, eksploziv, pušku, minu i bombe

Uhitili razbojnike: Našli metke, eksploziv, pušku, minu i bombe
7

U kući počinitelja (24) policija je kasnije pronašla novac, vatreno oružje i odjeću koju je nosio kad je opljačkao benzinsku postaju kod Dobre na A1. No, njegov otac će također biti prijavljen zbog raznog oružja

VIDEO

Nakon tri dana od počinjene pljačke, uhićen je dvojac, razbojnik (24) i njegov pomagač (23) sa šireg područja Ogulina, koji su u subotu oko 8 sati opljačkali benzinsku postaju Tifon na odmorištu Dobra na autocesti A1 u smjeru Zagreba.

Podsjetimo, maskirani razbojnik (24) je uz prijetnju vatrenog oružja od dvojice djelatnika benzinske postaje orobio novac, a kako smo neslužbeno doznali radi se o iznosu od oko 8000 kuna. Pomagač (23) ga je automobilom dovezao i za to vrijeme ga čekao parkiran na sporednom putu iza odmorišta, kojim se inače koriste djelatnici odmorišta.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:28

O razriješenom kaznenom djelu policija je izvijestila na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u utorak u PU karlovačkoj na kojoj su rezultate provedene istrage predstavili načelnik PU karlovačke Darko Bratić i načelnik PP Ogulina Goran Vukeja. Načelnik Bratić je istaknuo da su počinitelji udaljavajući se s mjesta događaja izazvali pozornost građana zbog čega su prve informacije o mogućim počiniteljima i o vozilu dobili na temelju njihovog načina vožnje i kretanja kroz naselja.

Načelnik PP Ogulin Goran Vukelja je istaknuo da su njegovi djelatnici posljednjih dana intenzivno tragali za počiniteljima kaznenog djela, te da provedenom kriminalističkom istragom muškarca (24) sumnjiče da je maskiran ušao u prostorije benzinske postaje gdje je uz prijetnju vatrenog oružja od dvojice djelatnika zatražio i protupravno prisvojio više tisuća kuna, nakon čega se s otuđenim novcem udaljio s mjesta događaja. Nitko nije ozlijeđen.

Daljnjom istragom utvrdili su da je 24-godišnjaku u izvršenju kaznenog djela pomogao 23-godišnjak koji ga je u svojem osobnom automobilu ogulinskih registarskih oznaka dovezao do stražnjeg ulaza u odmorišta, gdje ga je sačekao i nakon izvršenja kaznenog djela odvezao u pravcu Tounja.

Uhvatili razbojnike pa kod oca jednog od njih našli oružje...
Uhvatili razbojnike pa kod oca jednog od njih našli oružje...

- U Tounju je 24-godišnjak u nenastanjenoj kući sakrio prisvojeni novac te vatreno oružje i odjeću koju je koristio prilikom kaznenog djela razbojništva. Nadalje, je tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena pretraga i drugih prostorija i vozila na području Ogulina i Tounja, te su pronađeni svi predmeti kaznenog djela; veći dio novca, oružja i odjeća, dok su u prostorijama 58-godišnjaka (otac 24-godišnjaka), a kojima se koristi 24-godišnjak pronađeno razno oružje i minsko eksplozivna sredstva koji je predmetni nezakonito posjedovao- rekao je Vukelja.

Pronađeno je više spremnika za automatiku pušku, 2065 komada raznog streljiva, četiri trotilska metka, dva komada građevinskog eksploziva, više od 30 metara sporogorećeg štapina, dvije kubure, zatvarač za pušku, dvije kumulativne trombolske mine, dvije trenutne trombolske mine, dvije protupješačke mine s usmjerivačem djelovanjem bez upaljača, 14 ručnih bombi, jedan topovski udar, vojno oružje karabin - puška M48 bez zatvarača i spremnika, jedna trombolska mina 137 inicijalnih dijelova mehaničkog upaljača za protuspječaku minu, 7 komada detonatorskih kapisli. Prilikom pretraga prostora i kojima se također koristi 24-godišnjak pronađeno je i nekoliko omota sa sadržajem bijele praškaste tvari, odnosno tableta i staklena bočica sa sadržajem nepoznate bijele tekućine, te još 69 komada raznog streljiva.

Ušao maskiran na benzinsku i pričekao radnike da ih opljačka
Ušao maskiran na benzinsku i pričekao radnike da ih opljačka

– U odnosu na sve pronađene predmete slijedi daljnje vještačenje, a kada utvrdimo njihov točan sastav, a potom eventualno još i daljnje krim istraživanje. Provedenom istragom utvrđeno je da je 24-godišnjak počinio kazneno djelo razbojništva, a 23-godišnjak pomaganje u kaznenom djelu razbojništva i oni će uz kaznenu prijavu biti danas biti predani pritvorskom nadzorniku Pu karlovačke, te će biti dovedeni na nadležno Državno odvjetništvo. Isto tako protiv 24-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanja oružja građana nadležnom Općinskom sudu biti će proslijeđen optužni prijedlog. Ujedno zbog sumnje da je 58-godišnjak počinio kazneno djelo Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv njega će u redovnom postupku biti nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava - rekao je Vukelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava