Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uhitili svodnike iz Splita: Žene tražili po hotelima u Njemačkoj

None Foto: Dreamstime

U policiji tvrde da su dvojica muškaraca vrbovali žene za pružanje seksualnih usluga u hotelima i apartmanima po Njemačkoj iskorištavajući njihove teške životne okolnosti

Policija je izvijestila da je u suradnju s Ravnateljstvom policije te još nekoliko policijskih uprava dovršila kriminalističko istraživanje nad troje hrvatskih državljana u dobi od 35, 37 i 42 godine, koje sumnjiči da su od veljače prošle do siječnja ove godine uključili tri ženske osobe u lanac prostitucije, odnosno pružanje seksualnih usluga na području Njemačke. 

To su činili na način da je 37-godišnjak vrbovao žene koje su pristale pružati seksualne usluge, a 35-godišnjak i 42-godišnjakinja su kreirali oglas, pronalazili zainteresirane i dogovarali visinu naknade.

Kazneno su prijavljeni zbog kaznenog djela prostitucije

Inače, splitska policija je protiv njih troje početkom veljače podnijela kaznenu prijavu zbog trgovanja ljudima.

U policiji tvrde da su dvojica muškaraca vrbovali žene za pružanje seksualnih usluga u hotelima i apartmanima po Njemačkoj od studenoga 2016. do 29. siječnja 2018. godine, iskorištavajući njihove teške životne okolnosti.

Oštećenim ženama organizirali su prijevoz do Njemačke, gdje su ih po dolasku iskorištavali za pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima uz novčanu naknadu, te uz zabranu međusobnih kontakata i potpunu kontrolu komunikacije putem mobitela.

Policija 35-godišnjaka i 42-godišnjakinju sumnjiče da su organizirali prostituciju kreirajući oglase na njemačkim internetskim stranicama, uz navođenje brojeva telefona i adresa na koje su ih kontaktirali zainteresirani klijenti te dogovarali mjesto, vrijeme i cijenu pružanja seksualnih usluga. Sat seksualnih usluga koštao je od 50 do 150 eura, a uhićeni su svojim žrtvama određivali i vrijeme kad moraju raditi.

Policija je pretragama pronašla mobitele, informatičku opremu te evidenciju ilegalne zarade.

Komentari (27)
  • u hrv.prostitucija nikad neće biti ozakonjena,jer bi onda "gospoda"iz točno se zna kojih krugova,ostala kratkih rukava,onda bi se punila državna kasa,mirovinsko i zdrastveno "dame"bi bile osigurane itd....

    6. 3. 2018,   13:22
  • Volio bi da nemam ćer,nego da se bavi tim !!

    6. 3. 2018,   15:04
  • Da im daju dozvolu nebi velike lopinje ništa mogli zaraditi i nebi imali koristi .To su lupovluki tu koristi ima i policija . Što se mene tiče ja bi to definitivno zabranila bez obzira što je to stari zanat .Dosta je tog kurvanja .

    6. 3. 2018,   13:17