Obavijesti

News

Komentari 16

Uhitili su ministra sigurnosti BiH, pretražili su i Dnevni avaz

Uhitili su ministra sigurnosti BiH, pretražili su i Dnevni avaz
4

Radončić priveden je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. U pretresu objekata koje je koristio pretresene su i prostorije Dnevnog avaza

VIDEO

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u ponedjeljak su, u operativnoj akciji „Lutka2“, na području Hadžića uhitili bivšeg ministra sigurnosti BiH i zastupnika u Domu naroda Fahrudina Radončića zbog postojanja osnova sumnje na kazneno djelo ometanja rada pravosuđa.

Fahrudin Radončić priveden je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade. U pretresu objekata koje je koristio pretresene su i prostorije Dnevnog avaza.

Pripadnici SIPA-e su u prostorije "Avaza" upali naoružani dugim cijevima.

Podsjećamo da je u ovoj akciji ranije uhićen Bakir Dautbašić, tajnik Ministarstva sigurnosti BiH, i Bilsena Šahman. Oboje su članovi SBB-a, čiji je predsjednik Fahrudin Radončić. Oni su uhićeni zbog sumnje da su ometali rad pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija.

Pripadnici SIPA-e su iz prostorija Avaz Twist Towera izuzeli dokazni materijal u predmetu "Lutka 2". Iz redakcije Dnevnog avaza izuzeti su određeni materijali i predmeti, računala i tehnička oprema koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, a oglasilo se i udruženje novinara BiH.

Upravni odbor Udruženja BH novinari "upućuje javni protest Tužiteljstvu BiH i Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) zbog upada maskiranih i dugim cijevima naoružanih policajaca u redakciju 'Dnevnog avaza', te zastrašivanja i ispitivanja novinara i urednika ovog dnevnog lista", stoji u dopisu udruženja, koje ''podržava aktivnosti pravosudnih institucija i sigurnosnih agencija, usmjerenih ka otkrivanju kriminalnih djela i uhićenju osoba koje su prekršile zakon. 

-U ovom slučaju, smatramo nedopustivim demonstriranje sile prema 'Dnevom avazu' i njegovim novinarima, te rušenje integriteta medija i ograničavanje prava na slobodu izražavanja kroz upad naoružanih policajaca u redakciju ovog medija", kaže se u priopćenju.

- Riječ je o brutalnom pritisku na slobodu medija i pokušaju zastrašivanja, s obzirom na to da su u redakciji „Dnevnog avaza“, pored inspektora, upad izvršili specijalci SIPA-e naoružani dugim cijevima. Za ovakvu demonstraciju sile nad našim novinarima i urednicima nije bilo potrebe, jer su „Dnevni avaz“ i njegov izdavač „Avaz-roto press“ poznati po visokoprofesionalnom i transparentnom radu, bez ijedne mrlje u 20-godišnjoj povijesti. No, u ovom slučaj, kao i u prošlogodišnjem upadu u redakciju Klixa, radi se o pokušaju notornog policijskog zastrašivanja naših urednika i novinara, što se pokušavalo i u više navrata ranije, stoji u dopisu uredničkog kolegija Dnevnog avaza.

Iz SIPA-e su kratko priopćili da istražitelji SIPA-e u okviru akcije "Lutka2" nisu imali cilj pretresati službene prostorije "Dnevnog avaza" nego isključivo prostorije koje koristi osumnjičeni, a koje se nalaze u istom objektu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...