Obavijesti

News

Komentari 102

Ročnik HV-a ukrao automobil i bježao, uhvatili su ga u šumi...

Ročnik HV-a ukrao automobil i bježao, uhvatili su ga u šumi...
1

Nismo mogli naslutiti da će nestati. To jutro se i mama čula s njim. Zvali smo ga satima, a mobitel mu je bio u vojarni - dramatičan je bio naš razgovor s ročnikovom sestrom

VIDEO

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova i vojne policije u koordiniranoj au akciji sinoć uhitili vojnika koji je u srijedu u preijepodnevnim satima nestao sa strelišta Hrvatske vojske u Jamadolu kod Karlovca.

Riječ je o 27-godišnjem ročniku Hrvatske vojske, pripadniku topničko-raketne pukovnije u Bjelovaru, piše Jutarnji List. Nakon služenja vojnog dragovoljnog roka prijavio se za obuku za profesionalnog vojnika. U srijedu je s ostalim pripadnicima pukovnije iz Jamadola vježbao gađanje iz kalašnjikova. Nakon prvog kruga gađanja, od nadređenih je tražio da ode do aparata za kavu. No, on je uzeo ruksak i pješice, u odori, izašao sa strelišta kroz vrata. Nestanak su primijetili za 20 minuta kad je drugi vojnik primijetio da mu nedostaje ruksak. Potom su otkrili da je nestali vojnik uzeo tuđi ruksak, a svoj ostavio na strelištu i otišao.

Na strelištu je ostavio i borbeni prsluk u kojem je bio mobitel. Sugovornici za Jutarnji List ističu kako je bio izuzetno motiviran za obuku, ali se isticao time što nije bio druželjubiv. Policajci su kontaktirali obitelj i fakultet u Karlovcu koji je pohađao, ali nitko nije imao nikakve korisne informacije. Tek su jučer, kasno poslijepodne locirali bjegunca u automobilu ukradenom u Ozlju. Kod Korenice su blokirali cestu, a vojnik je iskočio iz auta i pobjegao u šumu. Uhvatili su ga u mjestu Mihaljevac i priveli te prevezli u bolnicu u Gospiću zbog rastresenosti.

- Nismo mogli naslutiti da će nestati. To jutro se i mama čula s njim. Zvali smo ga satima, a mobitel mu je bio u vojarni - dramatičan je bio naš razgovor sa sestrom ročnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šomoljanski je iz vojarne u Karlovcu, u kojoj je pohađao obuku za profesionalca, otišao bez svojih stvari. 

- Prošli tjedan krenuo je na obuku u Karlovac. U petak mu je bio rođendan i čuo se sa prijateljima, koje smo kasnije zvali da bi provjerili gdje je. Nikome nije spominjao da planira otići iz vojske - pričala nam je ročnikova sestra.Tvrdi kako su im iz vojske samo rekli da je nakon prve vježbe pucanja u utorak ostavio pušku i nestao.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti