Obavijesti

News

Komentari 5

Uhvatili ih na djelu: Nelegalno su odlagali na tone otpada...

Uhvatili ih na djelu:  Nelegalno su odlagali na tone otpada...

Kamioni su u Sesvete počeli stizati početkom svibnja. Izbacivali su otpad. No aktivisti Udruge Zelene i plave Sesvete u suradnji s građanima su ih uhvatili na djelu. Sve su prijavili

VIDEO

Nitko nema pravo navažati smeće u tuđe dvorište. Ovo je klasična priča apsolutnog divljaštva, netko se grubo igra sa svima nama i tome treba stati na kraj, priča nam Radoslav Dumančić, tajnik Udruge Zelene i plave Sesvete.

Početkom svibnja primijetio je da je netko počeo dovoziti otpad i navodno azbest u blizini silosa u Sesvetama, na početku trase buduće Ceste 6, koja će spojiti Jelkovec i centar Sesveta. Iz udruge Zelene i plave Sesvete objavili su poziv građanima kako bi svi skupa odgonetnuli o čemu je riječ. Obavijestili su i komunalnog inspektora, a nekoliko dana kasnije i policiju. Ubrzo su počele stizati dojave građana o pravcima iz kojih dolaze kamioni, a nekoliko dana kasnije otpad se ponovno našao na Cesti 6.

- Moguće je da je u pitanju rušenje neke veće građevine u Zagrebu - nagađa Dumančić. Dodaje kako je dobio fotografiju plavog kamiona splitskih registracija koji je na toj lokaciji istresao otpad.

- Pozvali smo komunalnog inspektora koji je došao, a vozač kamiona tad se ‘upecao u mrežu’. Komunalni je redar pozvao i policiju - kaže nam Dumančić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekujem drakonsku kaznu za počinitelje, novčanu, a onda i da se sanira šteta koju je prouzročio - zaključuje Dumančić iznimno ogorčen situacijom. Naime, samo desetak dana prije nego što su građani spazili kamione, Udruga Zelene i plave Sesvete u dobrovoljnoj je akciji počistila to područje. Ni dva dana kasnije, kako nam kažu, ista ekipa s istim kamionom splitskih registracija sad stvara novo divlje odlagalište, i to u Ivanjoj Rijeci. Iz komunalnog redarstva grada Zagreba nismo dobili odgovor o tome tko je odgovoran za događaje i čišćenje silosa niti hoće li provjeriti nove optužbe o divljem odlagalištu. Iz Udruge kažu da to neće pasivno prihvatiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer