Obavijesti

News

Komentari 74

Uhvatili splitskog bossa: Imao drogu vrijednu 3 milijuna kuna

Uhvatili splitskog bossa:  Imao drogu vrijednu 3 milijuna kuna
2

Policija je pronašla, u iznajmljenom stanu kojeg muškarac koristi, četiri i pol kilograma heroina, 625 grama kokaina, skoro 2 kila marihuane,  preko sto tableta e​cstasyja, ​amfetamin​,​​ pištolje, streljivo...

VIDEO

Jednog od šefova narko miljea na širem splitskom području uhitila je splitska policija nakon što je u stanu, koji taj 29-godišnjak koristi u Splitu, otkrila više od četiri i pol kilograma heroina, a pronašla je i oko 2,5 kilograma raznih drugih droga koja bi, zajedno s heroinom, na ulici mogla doseći vrijednost od oko tri milijuna kuna.

Ovom velikom zapljenom i uhićenjem splitsko-dalmatinska policija pohvalila se u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare, izvijestivši da 29-godišnjaka prate već mjesecima jer ga po zlouporabama droga znaju već od ranije.

Šef kriminalističke policije te policijske uprave Ante Matković istaknuo je kako je riječ o jednom od nositelja organiziranog kriminala kada je u pitanju zlouporaba droga na širem splitskom području. 

 "S obzirom na količinu i sve što smo pronašli vidi se kako je droga bila namijenjena preprodaji, da je osoba bila naoružana i ovo kriminalističko istraživanje ide dalje kako bi se utvrdila povezanost uhićene osobe s drugim osobama", kazao je Matković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 U iznajmljenom stanu koji koristi policija je pronašla četiri kilograma i 650 grama heroina, 625 grama kokaina, kilogram i 840 grama marihuane, 133 tablete e​cstasyja, 54 ​grama ​amfetamina​,​​ tri digitalne vage za precizno mjerenje​ težine, ​pribor i oprem​u​ za pakiranje droge​, dva pištolja ​Glock te 135 komada s​t​re​l​jiva​. ​

 Nakon što je nad 29-godišnjakom završila kriminalističko istraživanje, policija ga je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kao i prekršajnu prijavu zbog nezakonitog posjedovanja oružja, predala pritvorskom nadzorniku.

 Načelnik Odjela kriminaliteta droga Dušan Jenjić izjavio je da su kontinuirano usmjereni na pojedince i organizirane skupine koje se bave prodajom droga, te svakodnevno rade na suzbijanju krijumčarenja, prodaje i proizvodnje droge.

 Smatra kako je i današnja zapljena rezultat takvog policijskog rada, a novinarima je kazao i kako se nabavna cijena kilograma heroina kreće oko 25 tisuća eura, a kilograma kokaina 40 tisuća eura.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, radi se o 29-godišnjem A.H. koji je skladište imao u iznajmljenoj ostavi na predjelu splitskih Brda, nedaleko od osnovne škole.

Kriminalističko istraživanje proveli su u četvrtak inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske koji su pretragom stana koji koristi te ostave pronašli skladište ilegalne robe s pripadajućom opremom za dilanje te dva pištolja Glock s 135 metaka. Ostava se nalazi u istom kvartu gdje i kuća u kojoj živi, a iznajmio ju je od poznanika.

Otprije A.H. ima bogati dosje u kojem ima raznovrsna kaznena djela uz zlouporabu opojne droge. Zbog posjedovanja opijata prijavljen je dva puta, a tijekom 2017. godine je dobio i dvije prijave zbog dilanja. Jedna se odnosila na uhićenje na Hvaru kada je kod njega nađeno 54 tablete ecstasyja i 3 grama MDMA, a druga na uhićenje u Splitu zbog preprodaje kokaina. Osim toga zaradio je i prijave zbog razbojništva i teške krađe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.