Obavijesti

News

Komentari 19

Ujutro mraz, poslije i 20 °C, a onda - nova promjena vremena

Ujutro mraz, poslije i 20 °C, a onda - nova promjena vremena
1

Sunčani i stabilni dani do ponedjeljka će biti i na kopnu, a temperatura će rasti, u nedjelju i na vrijednosti ponegdje i više od 20 °C. No jutra će još biti hladna. Ipak, u utorak stiže pogoršanje...

VIDEO

Ako već niste, svakako pripremite sunčane naočale, a osobito za vikend i u ponedjeljak i kratke rukave. No, manje bi sretni u četvrtak mogli biti oni koji ne vole još uvijek ponegdje jaku i olujnu buru, a i u četvrtak i petak i neki poljoprivrednici, cvjećari i voćari, budući da je u većini kontinentalne Hrvatske velika vjerojatnost mjestimičnog mraza, prognoza je meteorologa Zorana Vakule za HRT.

- A nezadovoljnika će jamačno biti i zbog vrlo vjerojatne nove promjene vremena u utorak. No, o tome detaljnije sljedećih dana, koji možda neće svima biti idealni, ali do nedjelje diljem Hrvatske svakako hoće, biometeorološki povoljni - navodi Vakula.

Detaljniju prognozu za sljedeće dane za HRT je pripremila , a još detaljnija, za čak 55 mjesta u Hrvatskoj i 44 u Europi, koju su pomogli pripremiti i drugi službujući meteorolozi - prognostičari DHMZ-a, ne samo iz Zagreba, nego i Rijeke i Splita, može se naći u HRT METEO aplikaciji.

Četvrtak - sunčanije i toplije, ali ujutro mraz, bura...

Dr. sc. Petra Mikuš Jurković, iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a, navodi kako će u četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu uz pretežno sunčano vrijeme temperatura danju porasti na oko 14 °C. No ujutro će uz vrijednosti između -1 i 1 °C mjestimice biti i mraza. Vjetar većinom slab sjeveroistočni.

U središnjoj Hrvatskoj također hladno jutro uz mjestimičan mraz, pa svakako zaštitite osjetljivije biljke. Dan će proteći uz sunčano vrijeme i ponegdje umjeren sjeveroistočni vjetar te temperaturu između 12 i 14 °C.

- U gorju i osobito na sjevernom Jadranu još će biti vjetrovito. Duž obale će puhati jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, u prvom dijelu dana rijetko i orkanskim. Prema večeri bura će slabjeti. Oblaka će biti malo, na moru ponegdje i nimalo. Najviša temperatura od 10 °C u gorju do 16 °C na obali i otocima, no jutro će u Gorskom kotaru i Lici biti hladno, u ponekim kotlinama uz moguću maglu - navodi Mikuš Jovanović za HRT

U Dalmaciji obilje sunca. Puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice i s olujnim udarima koja će navečer slabjeti. Pritom će more biti umjereno valovito i valovito. Danju temperatura zraka između 17 i 19 °C.

Podjednako toplo bit će i na jugu Hrvatske, a jutarnja temperatura uzmeđu 7 i 12 °C. Oblaka će još biti uglavnom prijepodne, a zatim vedro. Puhat će povremeno jaka bura s olujnim udarima koja će prema kraju dana slabjeti.

Do ponedjeljka još toplije, a od utorka...

- Idućih dana na Jadranu će biti pretežno vedro, u dane vikenda uz dnevnu temperaturu i oko 20 °C. I bura će oslabjeti i okrenuti na većinom umjeren sjeverozapadnjak. U utorak se znatno povećava vjerojatnost novog naoblačenje i kiše. Sunčani i stabilni dani do ponedjeljka će biti i na kopnu, a temperatura će rasti, u nedjelju i na vrijednosti ponegdje i više od 20 °C. No jutra će još biti hladna, pa valja upozoriti na mjestimičan mraz, osobito u petak i subotu. A uz obilje sunca i biometeorološke prilike će do nedjelje posvuda biti povoljne - prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa