Obavijesti

News

Komentari 6

Ukleta obitelj: Bila su 4 brata, samo je jedan doživio starost

Ukleta obitelj: Bila su 4 brata, samo je jedan doživio starost
2

Ambiciji članova dinastije Kennedy nije bilo kraja. Željeli su stvoriti najpoznatiji i najmoćniji američki klan. No, uslijedile su tragedije..Na današnji dan 1963. ubijen je američki predsjednik John Kennedy

VIDEO

Osnivači ugledne i moćne dinastije Joseph (Joe) i Rose Kennedy imali  su devetero djece, četiri sina i pet kćeri, od kojih je najpoznatiji američki predsjednik John F. Kennedy. Njihovoj ambiciji nije bilo kraja.  Uspjeh je bio imperativ u njihovoj obitelji. Njihova djeca su morala biti najbolja, najpametnija, najuspješnija, najistaknutija...

Glava obitelji Joseph Kennedy bio je sin irskih emigranta. Njegov otac Patrick uspio je od običnog radnika napredovati u uspješnog poslovnog čovjeka a svom sinu Josephu omogućio je sve najbolje. Školovao se u najboljim katoličkim školama, studirao na Harvardu. Sa 26 godina 1914. oženio je Rose Fitzgerald, kći bostonskog gradonačelnika. Već sljedeće godine dobili su prvo dijete, a u sljedećih  17 godina još njih osmero.

Nije bio moralan: Ovo su sva zla koja je napravio otac JFK-a
Nije bio moralan: Ovo su sva zla koja je napravio otac JFK-a

'Prljavi novac' uzrok zle kobi?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Joseph je bio strašno ambiciozan i beskrupulozan čovjek. Sumnjivi poslovi nisu mu bili strani. Tijekom prohibicije 20-ih godina trgovao je alkoholom, a mnogi smatraju da je upravo taj 'prljavi novac' uzrok zle kobi njegove obitelji.

Majka Rose prečesto je bila u crnini. Pokopala je tri sina i kćer. Svi su umrli mladi, tragično su skončali. Postoji teorija da su supružnici Kennedy uvrijedili jednog uglednog rabina koji ih je prokleo. Kletva je glasila da sva djeca umru prije majke Rose.

Prvorođeni sin Joseph bio je prodoran i pametan. Otac je za njega imao velike planove. Predodredio mu je karijeru političara. No njegova rana smrt 1944.poremetila je planove ambicioznog oca. Poginuo je u eksploziji zrakoplova iznad La Manchea na tajnoj misiji u Drugom svjetskom ratu. 

Robert F. Kennedy: Upucali su ga pred očima trudne supruge
Robert F. Kennedy: Upucali su ga pred očima trudne supruge

Četiri godine kasnije, također u avionskoj nesreći, poginula je njihova kći Kathleen "Kick" koja je tada imala tek 28 godina. Bila je udovica mladog lorda Hartingtona koji je poginuo u ratu samo pet mjeseci nakon vjenčanja. Kathleen je stradala pri padu zrakoplova u Francuskoj, dok je putovala iz Pariza prema Azurnoj obali.

Zatim je 1963. godine izvršen atentat na drugorođenog sina, tadašnjeg američkog predsjednika Johna da bi samo pet godina kasnije u atentatu nastradao i mlađi Johnov brat Robert Kennedy, otac jedanaestero djece, tijekom predizborne utrke u Los Angelesu.

Lobotomija najstarije kćeri

Rosemary, najstarija kći Kennedyjevih rođena je s blagim mentalnim poremećajem, a otac Joe je, unatoč protivljenju supruge i kćeri Kathleen, kao 23-godišnju djevojku poslao na eksperimentalnu operaciju mozga - lobotomiju. Otac se navodno nije mogao nositi s njezinim ispadima, napadajima i promjenama raspoloženja iako su Rosemary mnogi opisivali kao ljubaznu i veselu djevojku.

156441372

Nakon te jezive operacije, Rosemary više nije mogla govoriti, smanjila joj se pokretljivost, satima je sjedila i zurila u zid. Ostatak života više nije mogla brinuti o sebi. Život je provela u privatnim institucijama za mentalno oboljele.

Johnova supruga Jackie Kennedy je 1956. rodila mrtvorođenče, a 1963. godine umro joj je sin Patrick, dva dana nakon rođenja, zbog problema s plućima.

Otac klana Joseph doživio je potpunu sreću kad je njegov John postao predsjednik no njegovo veselje nije dugo potrajalo. Ubrzo je doživio moždani udar nakon kojeg je izgubio moć govora, a desna strana tijela ostala je nepokretna. Poživio je još nekoliko godina, a srce mu je puklo 1969., godinu dana nakon ubojstva sina Roberta.

Niz tragedija se nastavio

David Kennedy jedan od Robertovih sinova umro je 1984. godine od predoziranja kokainom. Na drogu se navukao nakon što su mu oca ubili pred njegovim očima.

Sve predsjednikove ljubavnice: Marilyn je bila tek jedna u nizu
Sve predsjednikove ljubavnice: Marilyn je bila tek jedna u nizu

Rose je umrla 1995. godine u 104. godini života pa nije svjedočila smrtima koje su uslijedile. Naime, 1997. poginuo je njezin unuk, Robertov sin Michael Kennedy na skijanju u Aspenu. Dvije godine kasnije "američki princ" John F. Kennedy Jr., sin ubijenog predsjednika Kennedyja, izgubio je život je kad se privatni avion kojim je upravljao srušio u Atlantski ocean. 

Najmlađe dijete Josepha i Rose, Edward Ted Kennedy, dugogodišnji uspješni američki senator jedini od svoje braće doživio je starost. Umro je 2009. u 77. godini života od tumora na mozgu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista
MIRIS SKANDALA

'Sočni' detalji iz života fatalne Coco: Voljela plemića i nacista

Ljubiteljica aristokracije, milijunaša i nacista - genijalna modna ikona Coco Chanel cijelo vrijeme okupacije Francuske provela je u hotelu Ritz gdje je bila smještena nacistička vrhuška

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...
GRENFELL TORANJ

Toranj smrti: I danas živimo u strahu da ćemo izgorjeti živi...

Poznati londonski neboder Grenfell na današnji dan prije dvije godine planuo je kao šibica. U požaru je život izgubile 72 ljudi, dvoje ih je podleglo ozljedama u bolnici dok je 70 ljudi bilo ozlijeđeno
Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'
20 GODINA OD PREKRETNICE

Sloboda i strah na Kosovu: 'Da tu nije NATO, izbio bi novi rat'

NATO-ova tromjesečna intervencija zaustavila je nasilje između albanskih separatista i srpskih snaga kojima je upravljao Slobodan Milošević. Iako je nasilje zaustavljeno, dvije se strane nikada nisu pomirile u cijelosti