Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ukleti 4.b: Jasmina i Jagoda išle su u isti razred. Ubijene su

None Foto: Privatna arhiva 9

Nakon što su na pogrebu oplakali Jasminu Dominić čija sudbina je godinama bila nepoznata, prijatelji iz škole u Palovcu ispričali su i kako su prije nekoliko godina oplakivali prijateljicu koja je također ubijena

Pratite, čitajte i gledajte, iz minute u minutu, sve o zločinu koji je zaledio Hrvatsku: Ispovijesti, šokantna svjedočanstva, detalji iz istrage, javljanja uživo i video-specijali iz međimurskog sela zavijenoga u crno na www.24sata.hr i facebook.com/24sata.

Školski prijatelji Jasmine Dominić, “bekavci” iz lokalne Osnovne škole u Palovcu, sjeli su nakon sprovoda zajedno za stol u obližnjem kafiću. Ponijeli su slike i uspomene, razmjenjivali sjećanja na Jasminu, a onda nam otkrili stravičnu priču.

- Nažalost, već smo jednu tužnu sudbinu prijateljice iz razreda imali nekoliko godina ranije. I nju smo oplakali. Riječ je o Jagodi Janković iz Palovca, koja je također išla s nama u razred - prisjetila se Jasminina i Jagodina kolegica iz školskih klupa:

- Nju je 2012. godine ubio suprug u selu Kašljavec kraj Bjelovara, kamo se udala i odselila. Ubo ju je nožem osam puta, a onda se objesio. Ostavio ju je krvavu da leži u stajskom gnojivu jer ju je napao u štali...

POGLEDAJTE VIDEO:

Strava u Kašljevcu

Jagoda je tad već imala jedan brak iza sebe i iz njega desetogodišnjeg sina. Kad je upoznala Milana Kaladžiju iz Kašljevca, bila je presretna. On je prihvatio njenog sina, želio se ženiti, a imao je i veliko imanje i puno stoke. Vjenčali su se 2004. godine. Jagoda je bila vrijedna i dobra žena, pa nije imala problem s radom na selu. Bili su imućni. No Milan je bio vječito nezadovoljan, a posljednjih je godina imao i problema sa živcima.

POTVRDIO ZAMJENIK DRŽAVNOG ODVJETNIKA Smiljana je sad okrivljenica, a potvrđen i uzrok smrti sestre

- Kad ju je ubio, imali su troje djece, blizance od sedam godina i Jagodina sina iz prvog braka. Jagoda je puno radila oko stoke i oko zemlje, ali Milan ju je sve češće maltretirao. Jagoda ga je prijavljivala policiji jer ga se bojala. Tri puta je do tada bio u zatvoru zbog obiteljskog nasilja. Vjeruje se da je upravo stoga bio spreman na ubojstvo jer je nekoliko dana prije došao kući sa 67-dnevnog izdržavanja kazne u zatvoru - pričaju nam u Palovcu Jagodini i Jasminini prijatelji.

Toga kobnog dana u lipnju 2012. godine Milan i Jagoda opet su se posvađali. Bili su u štali, hranili stoku. Iznerviran svađom, Milan je dohvatio nož i čak osam puta ubo Jagodu u tijelo. Kad je vidio što je učinio, otišao je do štaglja preko puta štale i objesio se. Jagoda je u tom trenutku bila još živa, ali...

Krvavu i teško ozlijeđenu Jagodu pronašli su susjedi koji su je čuli kako zapomaže. Bila je još živa pa ju je Hitna pomoć odmah odvezla u bolnicu, no tijekom operacije je umrla. Imala je tad 34 godine. Nesretna djeca ostala su bez roditelja.
Svjedočanstva susjeda obitelji Kaladžija bila su strašna...

- Čula sam glasnu prepirku i dotrčala do štale. Tamo sam na sijenu i gnoju našla Jagodu kako leži sva u krvi. Izvukla sam je na beton i držala joj glavu. Bila je izbodena po cijelom tijelu - prepričala je drhtavim glasom susjeda za 24sata nakon jednog od najstrašnijih ubojstava u povijesti bjelovarskoga kraja.

TALENTIRANA JASMINA Bila je sportašica i prvakinja države u natjecanju iz biologije

Djeca su bila kod susjeda

“Nakon što je osam puta ubo suprugu, Milan ju je ostavio da leži. Uzeo je uže, otišao u sjenik i popeo se na ljestve. Zavezao je jedan kraj užeta za prikolicu, a drugi prebacio preko grede. Stavio je omču oko vrata, skočio s prikolice i ubio se”, stoji, između ostalog, u tekstu novinara Željka Rukavine iz Bjelovara.

“Iza Milana i Jagode ostalo je troje maloljetne djece. Blizanke idu u prvi razred, a Jagodin sin iz prvog braka završio je četvrti razred. U vrijeme ubojstva djeca su se igrala kod susjeda. Čim je čuo za tragediju, susjed ih je zadržao u kući. Djeca su u šoku. U dogovoru s bjelovarskim Centrom za socijalnu skrb djeca su nakon ubojstva otišla kod bake i tete u Međimurje, odakle se Jagoda doselila u Kašljevac. One će se brinuti za blizanke, a skrb nad dječakom preuzet će njegov otac”, stoji u izvještaju iz 2012.

Obitelj Kaladžija je, pričaju mještani, bila jedna od bogatijih u selu. Obrađivali su 30-ak hektara zemlje, imali tri kuće, 40 grla krupne stoke, tri traktora, kombajn i dva osobna automobila. Bili su imućni.

Uzrok čestih obiteljskih svađa bila je, kažu, Milanova prgava narav.

- Sve je moralo biti po njegovu. Nije mogao podnijeti kad bi mu se netko suprotstavio - rekli su susjedi, koji su im znali pomagati u poljoprivrednim poslovima.

Milan bi im se odužio tako što bi im dao strojeve da obrade svoju zemlju. I njegov brat Mladen (27), koji je u vrijeme tragedije bio na poslu na Jadranu, potvrdio je kako je Milan bio težak čovjek.

- Znao je postati jako agresivan kad se ne bi poštovala njegova volja. Zato baš nismo bili u najboljim odnosima - rekao je Mladen.

MEĐIMURJE: TUGA JASMININOG OCA Je li tata Fredi nešto sumnjao? Tajnu je sa sobom odnio u grob

Nije pio, ali je bio agresivan

“Milan nije bio sklon alkoholu”, piše u tekstu objavljenom 2012.:

“Susjedi kažu kako je često prijetio supruzi i znao je zlostavljati. Zbog toga je, neslužbeno doznajemo, tri puta odradio zatvorske kazne od mjesec dana. Tjedan prije ubojstva vratio se iz zatvora gdje je zbog prijetnje i obiteljskog nasilja proveo 30 dana. Unatoč brojnim sukobima, nitko od mještana nije vjerovao da je Milan u stanju ubiti suprugu. O Jagodi, koja je s Milanom bila u braku više od osam godina, imaju samo riječi hvale. Kažu kako je bila dobra i vrijedna žena koja se, unatoč problemima, nikad nije žalila. Djecu je voljela više od svega”.

Nažalost, i ona je, kao i Jasmina, tragično skončala. Još jedna stravična sudbina cure iz 4.b razreda.

Obje su bilje omiljene i obje su skončale tako tragično

Foto: Arhiva Razlog obiteljskih svađa bila je Milanova prgava narav, potvrdio je i njegov brat

Jasmina Dominić je već godinama bila mrtva kad je ubijena Jagoda Kaladžija, djevojački Janković. Obje su bile iz Palovca i zajedno su išle u b razred osnovne škole.

Obdukcija bi trebala pokazati kad je točno ubijena Jasmina, no na osmrtnici je stajalo da je preminula 2000. godine, kad joj se i izgubio trag prije nego što je njezino tijelo pronađeno u škrinji za zamrzavanje u obiteljskoj kući njezine sestre u Palovcu.

- Strašno je kad nekoga poznaješ otkad smo bili djeca. Igrali bismo se zajedno, trčali, skakali... Djetinjstvo na selu bilo je predivno - prisjećaju se školski prijatelji Jagode i Jasmine dok vrte spomenare i uspomene na djevojke iz njihova razreda.

I dok je šokantni slučaj Jasmine Dominić potpuno zaprepastio čitavu Hrvatsku, jer u svjetskim okvirima ne pamti se ubojstvo u kojem je netko skrivao tijelo 19 godina u zamrzivaču, jednako šokantno, nažalost, bilo je i ubojstvo Jagode Kaladžije u malome mjestu kraj Bjelovara prije sedam godina.

 

Komentari (51)
  • E sad se ima o cemu pisat bar do Uskrsa....malo provjerite da nisu sjedile u istom redu, mozda cak su par puta nosile istu majicu....

    22. 2. 2019,   07:28
  • Iz mog razreda su četvorica poginula na ratištu. Jel je i to ukleti razred?

    22. 2. 2019,   07:49
  • Jel jedete drogu sa zlicom u uredu??????

    22. 2. 2019,   08:18