Obavijesti

News

Komentari 51

Ukleti 4.b: Jasmina i Jagoda išle su u isti razred. Ubijene su

Ukleti 4.b: Jasmina i Jagoda išle su u isti razred. Ubijene su
9

Nakon što su na pogrebu oplakali Jasminu Dominić čija sudbina je godinama bila nepoznata, prijatelji iz škole u Palovcu ispričali su i kako su prije nekoliko godina oplakivali prijateljicu koja je također ubijena

VIDEO

Pratite, čitajte i gledajte, iz minute u minutu, sve o zločinu koji je zaledio Hrvatsku: Ispovijesti, šokantna svjedočanstva, detalji iz istrage, javljanja uživo i video-specijali iz međimurskog sela zavijenoga u crno na www.24sata.hr i facebook.com/24sata.

Školski prijatelji Jasmine Dominić, “bekavci” iz lokalne Osnovne škole u Palovcu, sjeli su nakon sprovoda zajedno za stol u obližnjem kafiću. Ponijeli su slike i uspomene, razmjenjivali sjećanja na Jasminu, a onda nam otkrili stravičnu priču.

- Nažalost, već smo jednu tužnu sudbinu prijateljice iz razreda imali nekoliko godina ranije. I nju smo oplakali. Riječ je o Jagodi Janković iz Palovca, koja je također išla s nama u razred - prisjetila se Jasminina i Jagodina kolegica iz školskih klupa:

- Nju je 2012. godine ubio suprug u selu Kašljavec kraj Bjelovara, kamo se udala i odselila. Ubo ju je nožem osam puta, a onda se objesio. Ostavio ju je krvavu da leži u stajskom gnojivu jer ju je napao u štali...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Strava u Kašljevcu

Jagoda je tad već imala jedan brak iza sebe i iz njega desetogodišnjeg sina. Kad je upoznala Milana Kaladžiju iz Kašljevca, bila je presretna. On je prihvatio njenog sina, želio se ženiti, a imao je i veliko imanje i puno stoke. Vjenčali su se 2004. godine. Jagoda je bila vrijedna i dobra žena, pa nije imala problem s radom na selu. Bili su imućni. No Milan je bio vječito nezadovoljan, a posljednjih je godina imao i problema sa živcima.

Smiljana je sad okrivljenica, a potvrđen i uzrok smrti sestre
Smiljana je sad okrivljenica, a potvrđen i uzrok smrti sestre

- Kad ju je ubio, imali su troje djece, blizance od sedam godina i Jagodina sina iz prvog braka. Jagoda je puno radila oko stoke i oko zemlje, ali Milan ju je sve češće maltretirao. Jagoda ga je prijavljivala policiji jer ga se bojala. Tri puta je do tada bio u zatvoru zbog obiteljskog nasilja. Vjeruje se da je upravo stoga bio spreman na ubojstvo jer je nekoliko dana prije došao kući sa 67-dnevnog izdržavanja kazne u zatvoru - pričaju nam u Palovcu Jagodini i Jasminini prijatelji.

Toga kobnog dana u lipnju 2012. godine Milan i Jagoda opet su se posvađali. Bili su u štali, hranili stoku. Iznerviran svađom, Milan je dohvatio nož i čak osam puta ubo Jagodu u tijelo. Kad je vidio što je učinio, otišao je do štaglja preko puta štale i objesio se. Jagoda je u tom trenutku bila još živa, ali...

Krvavu i teško ozlijeđenu Jagodu pronašli su susjedi koji su je čuli kako zapomaže. Bila je još živa pa ju je Hitna pomoć odmah odvezla u bolnicu, no tijekom operacije je umrla. Imala je tad 34 godine. Nesretna djeca ostala su bez roditelja.
Svjedočanstva susjeda obitelji Kaladžija bila su strašna...

- Čula sam glasnu prepirku i dotrčala do štale. Tamo sam na sijenu i gnoju našla Jagodu kako leži sva u krvi. Izvukla sam je na beton i držala joj glavu. Bila je izbodena po cijelom tijelu - prepričala je drhtavim glasom susjeda za 24sata nakon jednog od najstrašnijih ubojstava u povijesti bjelovarskoga kraja.

Bila je sportašica i prvakinja države u natjecanju iz biologije
Bila je sportašica i prvakinja države u natjecanju iz biologije

Djeca su bila kod susjeda

“Nakon što je osam puta ubo suprugu, Milan ju je ostavio da leži. Uzeo je uže, otišao u sjenik i popeo se na ljestve. Zavezao je jedan kraj užeta za prikolicu, a drugi prebacio preko grede. Stavio je omču oko vrata, skočio s prikolice i ubio se”, stoji, između ostalog, u tekstu novinara Željka Rukavine iz Bjelovara.

“Iza Milana i Jagode ostalo je troje maloljetne djece. Blizanke idu u prvi razred, a Jagodin sin iz prvog braka završio je četvrti razred. U vrijeme ubojstva djeca su se igrala kod susjeda. Čim je čuo za tragediju, susjed ih je zadržao u kući. Djeca su u šoku. U dogovoru s bjelovarskim Centrom za socijalnu skrb djeca su nakon ubojstva otišla kod bake i tete u Međimurje, odakle se Jagoda doselila u Kašljevac. One će se brinuti za blizanke, a skrb nad dječakom preuzet će njegov otac”, stoji u izvještaju iz 2012.

Obitelj Kaladžija je, pričaju mještani, bila jedna od bogatijih u selu. Obrađivali su 30-ak hektara zemlje, imali tri kuće, 40 grla krupne stoke, tri traktora, kombajn i dva osobna automobila. Bili su imućni.

Pokretanje videa...

01:05

Uzrok čestih obiteljskih svađa bila je, kažu, Milanova prgava narav.

- Sve je moralo biti po njegovu. Nije mogao podnijeti kad bi mu se netko suprotstavio - rekli su susjedi, koji su im znali pomagati u poljoprivrednim poslovima.

Milan bi im se odužio tako što bi im dao strojeve da obrade svoju zemlju. I njegov brat Mladen (27), koji je u vrijeme tragedije bio na poslu na Jadranu, potvrdio je kako je Milan bio težak čovjek.

- Znao je postati jako agresivan kad se ne bi poštovala njegova volja. Zato baš nismo bili u najboljim odnosima - rekao je Mladen.

Je li tata Fredi nešto sumnjao? Tajnu je sa sobom odnio u grob
Je li tata Fredi nešto sumnjao? Tajnu je sa sobom odnio u grob

Nije pio, ali je bio agresivan

“Milan nije bio sklon alkoholu”, piše u tekstu objavljenom 2012.:

“Susjedi kažu kako je često prijetio supruzi i znao je zlostavljati. Zbog toga je, neslužbeno doznajemo, tri puta odradio zatvorske kazne od mjesec dana. Tjedan prije ubojstva vratio se iz zatvora gdje je zbog prijetnje i obiteljskog nasilja proveo 30 dana. Unatoč brojnim sukobima, nitko od mještana nije vjerovao da je Milan u stanju ubiti suprugu. O Jagodi, koja je s Milanom bila u braku više od osam godina, imaju samo riječi hvale. Kažu kako je bila dobra i vrijedna žena koja se, unatoč problemima, nikad nije žalila. Djecu je voljela više od svega”.

Nažalost, i ona je, kao i Jasmina, tragično skončala. Još jedna stravična sudbina cure iz 4.b razreda.

Obje su bilje omiljene i obje su skončale tako tragično

Jasmina Dominić je već godinama bila mrtva kad je ubijena Jagoda Kaladžija, djevojački Janković. Obje su bile iz Palovca i zajedno su išle u b razred osnovne škole.

Obdukcija bi trebala pokazati kad je točno ubijena Jasmina, no na osmrtnici je stajalo da je preminula 2000. godine, kad joj se i izgubio trag prije nego što je njezino tijelo pronađeno u škrinji za zamrzavanje u obiteljskoj kući njezine sestre u Palovcu.

- Strašno je kad nekoga poznaješ otkad smo bili djeca. Igrali bismo se zajedno, trčali, skakali... Djetinjstvo na selu bilo je predivno - prisjećaju se školski prijatelji Jagode i Jasmine dok vrte spomenare i uspomene na djevojke iz njihova razreda.

I dok je šokantni slučaj Jasmine Dominić potpuno zaprepastio čitavu Hrvatsku, jer u svjetskim okvirima ne pamti se ubojstvo u kojem je netko skrivao tijelo 19 godina u zamrzivaču, jednako šokantno, nažalost, bilo je i ubojstvo Jagode Kaladžije u malome mjestu kraj Bjelovara prije sedam godina.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.