Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uključite se u akciju: Siluetom odajte počast nestalima u ratu

None Foto: nestali.eu 3

Vaša nam je pomoć važna kako bi barem simbolično, ovim nesretnim i bolom rastrganim obiteljima pokazali da njihove najmilije nismo zaboravili i da ćemo nadalje raditi sve da im pomognemo pronaći ih

Međunarodni dan nestalih osoba posvećujemo svim nestalima u Domovinskom ratu. Još se traga za 1922 ljudi. Ovo su njihove priče...

Povodom Međunarodnog dana nestalih osoba sva web i print izdanja posvetili smo nestalima u Domovinskom ratu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Silueta je službeni simbol nestalih Međunarodnog crvenog križa i njihovim objavljivanjem odlučili smo se pokloniti obiteljima 1922 nestalih za kojima još uvijek tragaju. Siluetama želimo podići svijest o nestalima u Domovinskom ratu. Jer, kada čovjek nestane, kada je iščupan iz svojih obitelji, izgubljeno je više od jednog života.

Danas, na Međunarodni dan nestalih, iznimno bolan i težak za članove obitelji, pozivamo vas da i vi, naši vjerni čitatelji, poduprete našu inicijativu i tijekom današnjeg dana aplicirate Facebook okvir na profilnu sliku. Vaša nam je pomoć važna kako bi barem simbolično, ovim nesretnim i bolom rastrganim obiteljima pokazali da njihove najmilije nismo zaboravili i da ćemo nadalje raditi sve da im pomognemo pronaći ih. Što više ljudi potaknemo da nam pošalju informacije o nestalima, veće su šanse da ih nađemo.

Bez obzira što neki misle da se više ne trebamo osvrtati na prošlost, mi ćemo i nadalje još jače i aktivnije, nastaviti sa serijalom Nestali, koji objavljujemo od studenog 2016. godine. Tada smo odlučili prekinuti više od dva desetljeća dugu šutnju o sudbinama nestalih u Domovinskom ratu. U nepune dvije godine emitiranja uspjeli smo pokrenuti cjelokupnu hrvatsku i međunarodnu javnost kako bi se ova tragična situacija napokon riješila. Osamdesetak obitelji otvorilo nam je vrata svojih domova i srca i s nama podijelili tugu, bol, razočaranje i nade. Ukratko, svoj život. Informacije o nestalima možete naći i na stranici www.nestali.eu.

Pomozi nam u tome i podrži projekt. Postavi okvir na profilnu sliku na Facebooku.

Kako postaviti okvir na profilnu sliku:

1. Klikni na link
2. U desnom gornjem kutu upiši riječ 'Nestali'
3. Klikni na ponuđeni okvir
4. Spremi

ili uslikaj novu profilnu fotku s okvirom.

Partneri projekta:
Ministarstvo hrvatskih branitelja
Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

 

Komentari (55)
  • Zašto nitko ne spominje pronađenu masovnu grobnicu na INI u Tovarniku gdje se kopala jama za kanalizaciju? Zanimljivo,bas na tom mjestu se kopala. Ima to vec par mj.

    30. 8. 2018,   08:09
  • A što je sa siluetama za sve one koji moraju otići iz svoje države, kako bi preživjeli, zbog njenog nakaradnog vođenja podobnih?? 1940 nestalih, a 500 000 iseljenih, a još toliko će iseltiit minimlano kroz 2 - 3 godine.. ostat će samo umirovljenici, za čije mirovine više neće imati tko raditi.. kao narod ćemo izurmjeri korz 50ak godina

    30. 8. 2018,   09:06
  • podržavam apsolutno ovu akciju, ali mi se ne sviđa to što se uredniđtvo 24sata odlučilo na baš ovakav način to izraziti - na svakoj slici u siluetu ste stavili osobe koje su živuće! Zašto niste mogli staviti neku univerzalnu, izmišljenu siluetu osobe ili neki simbol siluete. Na ovaj način slike izgledaju zastrašujuće, čak bih se usudio i reći morbidno. Ovako to izgleda kao da ste živuće, prave i zdrave osobe proglasili mrtvima???? Grozno!!!

    30. 8. 2018,   10:03