Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vagoni uklonjeni s pruge kod Zvečaja, promet uspostavljen

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 5

Željeznički promet od Zagreba prema Rijeci i Splitu uspostavljen je u 16 sati nakon što su s pruge kod Zvečaja uklonjeni vagoni cisterne koji su iskliznuli prošle noći

Željeznički promet od Zagreba prema Rijeci i Splitu uspostavljen je u 16 sati nakon što su s pruge kod Zvečaja uklonjeni vagoni cisterne koji su iskliznuli prošle noći.

Interventne ekipe HŽ-a uz pomoć dizalice uklonili su dva iskliznula vagona-cisterne, a i oštećena signalna i sigurnosna signalizacija osposobljena je za sigurno odvijanje putničkog i teretnog željezničkog prometa, ali uz laganu vožnju dionicom prije i poslije željezničke postaje u Zvečaju, rekao je glasnogovornika HŽ Infrastrukture Ivan Kartelo.

Još nisu poznati rezultati istrage mješovitog povjerenstva o uzroku te željezničke nesreće, rekao je Kartelo.

Do nesreće je došlo u subotu u 1,20 sati kad su dva vagona iz sredine kompozicije praznih Ininih cisterni iskočili iz kolosijeka malo prije kolodvora u Zvečaju.  Strojovođa je vlak uspio zaustaviti oko pola kilometra nakon zvečajskoga kolodvora, iskliznuli vagoni nisu se prevrnuli, ali su oštetili signalnu i sigurnosnu pružnu infrastrukturu. U nesreći nije bilo ozlijeđenih.

Komentari (1)
  • Vratija se Prsan.

    11. 3. 2017,   17:23