Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ukradena boca votke od 1,3 mil. dolara iz 'Kuće od karata'

None Foto: Facebook

Bocu sam dobio iz Rusije, preciznije iz tvornice Dartz koja izrađuje najskuplje automobile na svijetu. U mojoj je zbirci tek šest mjeseci, rekao je vlasnik za tv kanal TV-2

Boca votke vrijedna 1,3 milijuna dolara ukradena je u danskome glavnom gradu Kopenhagenu, izvijestila je danska policija. 

Rijedak primjerak boce s votkom tvrtke Russo-Balt (ili Russo-Baltique) vrijedan je 1,3 milijuna dolara, kazao je njezin vlasnik Brian Engberg, istodobno i vlasnik bara sa zbirkom koju čini 1200 boca s alkoholnim pićima.

Engberg je objavio fotografiju boce, kazavši da su nadzorne kamere snimile mladića s baseball kapom i prekrivenim licem kako s ukradenim pićem napušta njegov bar "Cafe 33". 

HJÆLP ...har for første gang brug for hjælp ...Nogen har i nat været inde “med nøgle” og stjæle min vodka russo Baltique...

Posted by Vodkasamling / Vodkacollection on Tuesday, 2 January 2018

"Bocu sam dobio iz Rusije, preciznije iz tvornice Dartz koja izrađuje najskuplje automobile na svijetu. U mojoj je zbirci tek šest mjeseci", rekao je za tv kanal TV-2.

Pojasnio je da je vrijedna boca izrađena od tri kilograma zlata i tri kilograma srebra te da nije osigurana. Čep boce čini inkrustacija od bijeloga i žutog zlata s dijamantima i predstavlja repliku ruskoga carskog orla, a sama boca izrađena je od 30 debelog stakla otpornog na metke. 

Foto: Netflix/Screenshot/House of Cards

Predmet je nedavno postao poznat široj javnosti kada se pojavio u jednoj od scena popularne američke tv-serije "Kuća od karata". Riječ je o jednoj od epizoda treće sezone serije. U njoj danski glumac Lars Mikkelsen, koji utjelovljuje ruskoga predsjednika, vrijednu bocu votke poklanja američkom predsjedniku kojega je u seriji glumio Kevin Spacey.

Komentari (1)
  • I nek su ti maznuli kad si papan jbt pa kaj se takve skupe stvari drže na takvom mjestu da ju neki dripac sam tak odnese aj bok

    4. 1. 2018,   12:10