Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ukrajina će od NATO saveza dobiti opremu za komunikaciju

None Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Rekao sam predsjedniku Porošenku da ću dostaviti vojnu opremu za sigurnu komunikaciju za ukrajinske oružane snage do kraja godine, rekao je Stoltenberg

NATO će dostaviti vojnu opremu za sigurnu komunikaciju ukrajinskoj vojsci ovaj mjesec, rekao je čelnik saveza Jens Stoltenberg ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku na sastanku u četvrtak uslijed eskalacija sukoba sa Rusijom.

- Rekao sam predsjedniku Porošenku da ću dostaviti vojnu opremu za sigurnu komunikaciju za ukrajinske oružane snage do kraja godine - rekao je Stoltenberg, a kao dio 40 milijuna eura vrijedne pomoći NATO-a za osnaživanje ukrajinske vojske.

PLENKOVIĆ OSUDIO RUSKU AKCIJU 'Zabrinuti smo zbog situacije u Ukrajini. To je neprihvatljivo...'

Stoltenberg je naglasio ukrajinsku 'mirnoću i suzdržavanje' tijekom krize i ponovio potporu saveza za pristupanjem zemalja bivšeg sovjetskog bloka, a čemu se Moskva otvoreno protivi.

Moskva se odupire međunarodnim pozivima za oslobađanjem triju ukrajinskih brodova oduzetih prošli mjesec u Kerčkom tjesnacu, a koji kontrolira pristup Azovskom moru u blizini poluotoka Krim, koji je Moskva anektirala od Ukrajine 2014. godine.

Ukraine's President Poroshenko visits a military training centre in Chernihiv Region BEZ SANKCIJA RUSIJI Novih devet: EU proširio crnu listu ljudi s istoka Ukrajine

Porošenko je u četvrtak rekao kako je apsolutni prioritet njegove zemlje tražiti povratak svojih mornara. Čelnici Europske unije raspravljati će o Ukrajini i Rusiji na summitskoj večeri krajem dana.

Komentari (8)
  • Jadni ovi Ukrajinci izgubljeni u vremenu i prostoru,umjesto da budu normalni oni i dalje provociraju,a sutra kad im Rusi udju u Kijev onda ce plakati zapadu kojima ionako sluze kao topovsko meso

    13. 12. 2018,   13:29
  • A Rusi buju mirno gledali...

    13. 12. 2018,   18:02
  • Ukrajina će od NATO saveza dobiti.... e nece dobiti nista, nego ce to masno platiti, a "Kretenko" je vec doveo Ukrajinu na prosijacki stap, vic od drzave.

    13. 12. 2018,   13:38