Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ukrala spermu bivšeg muža i još traži da plaća alimentaciju

None Foto: B.Ščitar/Pixsell

Britanac je dao zamrznuti svoju spermu u slučaju da ostane neplodan. Bivša žena je prevarila kliniku i rodila 2 puta, a otac mora plaćati za djecu za koju nije znao

Muškarac (57) iz Velike Britanije, koji je prije nekoliko godina dao zamrznuti svoju spermu u slučaju da ostane neplodan, saznao je kako je bivša supruga prevarila kliniku za umjetnu oplodnju. Uz pomoć njegove sperme dvaput je rodila medicinski potpomognutom oplodnjom. Muškarac sada mora platiti oko 840.000 kuna alimentacije za sina i kćer, za koje nije ni znao da ih ima. Zbog svog slučaja muškarac je podnio zahtjev za promjenu zakona, kako se ostali građani ne bi suočili s problemima sličnim njegovim.

Muškarac je 1999. godine trebao početi uzimati lijekove protiv artritisa, a zamrznuo je spermu kako bi on i njegova tadašnja supruga mogli imati djece ukoliko ostane neplodan. Razveli su se sljedeće godine, nakon čega je bivša supruga otišla u kliniku za umjetnu oplodnju. Rodila je kćer 2001. godine i sina 2003. godine. Nakon što je saznala da sin mora na operaciju srca, njena sestra je nazvala bivšeg muža kako bi ga obavijestila da su djeca njegova. 

Otac se već ponovno oženio te je trebao reći novoj supruzi da ima dvoje djece za koju nije znao. Osim alimentacije, potrošio je još oko 1,6 milijuna kuna na sudske troškove. Muškarac danas ima i dvije kćeri iz drugog braka, a svoju djecu za koju nije znao posjećuje svakog tjedna. Istaknuo je kako je njegova sadašnja supruga sve jako dobro prihvatila te mu je tijekom sudskog procesa bila velika podrška, piše Daily Mail. Bivša supruga koja ga je prevarila ne smatra da je napravila ništa loše. Ističe da joj za ništa nije žao.

Komentari (5)
  • Eto zakaj samo odojka i raznu mesinu drzim u dubokom!

    30. 5. 2011,   14:34
  • Sick...

    30. 5. 2011,   14:46
  • divan zakon nema kaj! trebao bi on nju tužiti za silovanje! koje je završilo trudnoćom! i tražiti odštetu!

    2. 6. 2011,   12:19