Obavijesti

News

Komentari 101

Ukrali 770.000 kn, ali uzalud: Našli im plijen, kokain i 'travu'

Ukrali 770.000 kn, ali uzalud: Našli im plijen, kokain i 'travu'
22

Jedan od razbojnika bivši je radnik zašitarske tvrtke i upravo je tu liniju prikupljanja novca vozio kad je radio za njih. Počiniteljima su pronašli veći dio plijena, ali i kokain i marihuanu. Još traže puške koje su koristili

VIDEO

Osječki policajci završili su istragu oružane pljačke na cesti između Hrastina i Kapelne, u kojoj je napadnuto vozilo zaštitarske tvrtke Aleph Tau čija su dva djelatnika u napadu zadobili prostrijelne rane. Policija je izvjestila da su priveli troje ljudi koje sumnjiče za pokušaj ubosjtva iz koristoljublja, koje je povezano s razbojstvom.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

01:13

Radi se o mladićima s područja Slavonskog Broda koji imaju po 23 i 26 godina. Jedan od njih je prepoznat kao bivši djelatnik zaštitarske tvrtke Aleph Tau i upravo je tu liniju prikupljanja novca vozio dok je radio kod njih. Stoga je dobro znao kada i gdje treba sačekati zaštitarski caddy.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Istraživanje je bilo opsežno i detaljno. Trajalo je tri i pol dana i u njega je bila uključena i specijalna postrojba Lučko jer smo osumnjičenicima pristupili s pretpostavkom da su naoružani i opasni, spremi i na napad na policajce. Dojavu o događaju dobili smo u ponedjeljak u 15 sati i odmah su na teren poslale sve raspoložive snage kako bi se detaljnom pretragom pokušalo uloviti počinitelje ali i pronaći sve one predmete koji bi ukazivali na to tko su počinitelji. Već idući dan došli smo do sva osumnjičena, pretražili smo im stanove i uhitili no, tijekom dana se ispostavilo da jednog ne možemo dovesti u vezu s događajem pa je on pušten na slobodu. Kod drugog smo pronašli dio novca koji potječe iz kaznenog djela. Idući dan uhitili smo drugu dvojicu i također u pretrazi stana kod jednog pronašli dio novca te streljivo koje se povezuje sa događajem. Za automatskim puškama kojima je izvršeno razbojstvo još tragamo - kazao je načelnik PU Osječko-baranjske Ladislav Bece te dvojica načelnika krim. odjela.

Osumnjičenog zaštitara pustili: 'Udarali su me svuda po tijelu'
Osumnjičenog zaštitara pustili: 'Udarali su me svuda po tijelu'

Istragom su utvrdili i kako je u pljački zaštitarskog kombija, koje se toga dana vraćalo sa prikupljanja novca iz manjih prodavaonica NTL-a (njih čak 70-tak) i kretalo prema banci ostaviti polog, ukradeno 773 tisuće kuna. Već dio ukradenog novca je i pronađen.

Sva trojica počinitelja od ranije su se poznavali i duže su vrijeme planirali napad na zaštitarsko vozilo, na temelju informacija koje je imao jedan od njih o kretanjima zaštitara iz tvrtke Aleph Tau. Između ostalog su sva trojica od ranije poznati policiji po kaznenim djelima i konzumiranju droga, a kod jednoga je i pronađen kokain i marihuana. Sva trojica privedeni su pritvorskom nadzorniku, jedan je već i saslušan kod istražnog suca i dalje će ostati u pritvoru. Sudac istrage osječkog Županijskog suda u petak je odredio istražni zatvor i preostaloj dvojici osumnjičenih za pljačku i ranjavanje zaštitara kod Osijeka, 26-godišnjaku i 23-godišnjaku.

Načelnik Policijske Uprave upitan za pretjeranu primjenu sile kod uhićenja jednog od osumnjičenika, koji je na kraju i pušten jer nije sudjelovao u napadu, rekao je kako nad njim nije provedena sila.

- Za događaj sam doznao iz medija. Koliko sam obaviješten on nije pružao nikakav otpor prilikom uhićenja, slušao je sve policijske naredbe i nije bilo potrebe da se nad njim provodi ikakva sila. Nije istina da su ga policajci udarali. Ukoliko dobijemo pritužbu na postupanje policije provest ćemo istragu - kazao je načelnik Ladislav Bece.

Zbog pljačke u Osijeku uhitili još dvojicu, pretražuju im kuće
Zbog pljačke u Osijeku uhitili još dvojicu, pretražuju im kuće

Načelnik je također naglasio i kako će se provesti istraga nad zaštitarskom tvrtkom Aleph Tau kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u organizaciji sigurnog prijevoza novca te osiguranju zaštitara.

Policija je još jednom zahvalila bračnom paru koji su naišli cestom odmah nakon počinjenog razbojništva i dvojicu ozlijeđenih zaštitara prevezli u bolnicu. Dvojica zaštitara su van životne opasnosti, također je rekao načelnik PU.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu