Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ukrao rijetki Ferrari: Otišao na probnu vožnju pa se nije vratio

None Foto: Wikipedia/Classic Remise Düsseldorf

Lopov je prije otprilike tri tjedna lopov kontaktirao prodavača. Govorio je španjolski i engleski i rekao je kako želi kupiti Ferrari 288 GTO. Napravljena su samo 272 primjerka tog automobila

Potraga za Ferrarijem vrijednim 2,35 milijuna eura je završila. Automobil je pronađen u utorak navečer u garaži u njemačkom Grevenbroichu kod Düsseldorfa.

Policija lopova i dalje traži te je objavljena i njegova fotografija. Prije otprilike tri tjedna lopov je kontaktirao prodavača. Govorio je španjolski i engleski i rekao je kako želi kupiti Ferrari 288 GTO. Napravljena su samo 272 primjerka tog automobila, a bivši vlasnik ovog u Düsseldorfu je bio nekadašnji vozač Formule 1 Eddie Irvine (53)

Eddie Irvine launches football festival | Autor: Press Association/Press Association/PIXSELL Foto: Press Association/Press Association/PIXSELL

'Kupac' je otkazao termin prije desetak dana i opravdao se poslovnim obavezama, a onda je u ponedjeljak došao u Düsseldorf i taksijem se dovezao do trgovine. Gotovo su potpisali kupoprodajni ugovor te su čak dogovorili detalje transporta vozila u Španjolsku.

No onda je 'kupac' otišao na probnu vožnju i nestao.

Automobil su pronašli u garaži 17 km dalje. U trgovini kažu kako su sretni da njihov prodavač kojem je auto ukraden nije ozlijeđen te su sretni što vozilo nije oštećeno. Policija kaže da su automobil lako našli jer je mnogima 'upao u oko', a i lopov se raspitivao kod vlasnika garaže u Grevenbroichu da li tamo može ostaviti skupocjeni Ferrari. Policija lopova traži, piše Bild.

Komentari (12)
  • Zašto je "upao u oko"?

    16. 5. 2019,   17:22
  • los neki lopov...

    16. 5. 2019,   14:06
  • Ovo nije krađa,već posudba...vjerojatno čovjek imao spoj, a vjerujem i da je dobio.. ;)

    16. 5. 2019,   18:14