Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ulazimo u Europu kao oni koji je žele sačuvati i mijenjati'

SDSS očekuje jedan mandat na izborima za Europski parlament, a tko će otići u Bruxelles odlučivat će stranka. Pupovac je poručio da će 'učiniti sve da bratska pomoć DSS-a bude minimalna'

SDSS je Državnom izbornom povjerenstvu predao samostalnu listu iako se nagađalo da će na ove izbore izaći s HNS-om. Nositelj liste je Milorad Pupovac, a svoje kandidate predstavit će sutra. Pupovac kaže da je njihova 'lista iznenađenja'.

- Ta lista ima ambiciju da uđe u Europski parlament i da zastupa ono što smo zastupali kad smo podržavali ulazak Hrvatske u EU, one vrijednosti kojih danas u EU sve manje - Europu bez granica, jer u Europi ima sve više granica čak onih najgrubljih žičanih, Europu koja neće biti podijeljena na svoj bogati i na svoj siromašni dio i Europu u kojoj neće biti opasnog nacionalizma koji je hoće razoriti i koji agresivno nastupa prema svojim manjinama. Ulazimo u Europu kao oni koji je žele sačuvati i mijenjati - poručio je Pupovac. 

U slučaju da osvoje mandat stranačka tijela odlučit će hoće li u Europski parlament ili Pupovac ili netko drugi. 

Zagreb: Samostalna demokratska srpska stranka predala svoje liste DIP-u | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Naš je zadatak da ovu listu pretvorimo u listu iznenađenja, koja suprotno očekivanjima i prognozama treba osvojiti jedan mandat, kao što je u Ličko-senjskoj županiji osvojila dva. Ako to postignemo kao lista, ja sam svoju zadaću u cijelosti izvršio. Stranka će  odlučivati o tome tko je gdje najpotrebniji, tko je potreban  u Hrvatskoj, a tko u Europi - izjavio je Pupovac.

Na izbore izlazi i Demokratski savez Srba, stranka nastala od nezadovoljnih SDSS-ovaca. Upitan hoće li im oni odmoći, jer očito računaju na isti bazen glasova, uzvratio je:

- Nisu nam ni do sada pomagali, a neće ni sada. Nisu ni osnivani zato da bi pomogli pa neće tako ni djelovati. Učinit ćemo sve da njihova bratska pomoć bude minimalna - zaključio je Pupovac.

Uz njega na listi su Dejan Jović, Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Oluić, Nikola Ivanović, Tatjana Vukobratović-Spasojević, Aleksandra Ratković te Srđan Jeremić.

Komentari (25)
  • idi ti u fasisticku srbiju tamo i pripadas

    9. 4. 2019,   13:48
  • Ako Milorad od u EP, Republika Hrvatska će biti u još večoj banani, nego kada je teta Pusić bila ministrica vanjskih poslova.

    9. 4. 2019,   14:02
  • Lista petokolonaša...

    9. 4. 2019,   14:52