Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ulazio je ljudima u kuće i krao? Uhitili muškarca u Peugeotu...

Glasnogovornica PU varaždinske Marina Kolarić potvrdila je da policija imala prijave građana o krađama te informacije da sumnjivi muškarac u crvenom Peugeotu promatra kuće

Sumnjivi muškarac, koji je oko tjedan dana na području Novog Marofa i okolice s crvenim Peugeotom 207 zagrebačkih registracija špijunirao i uznemiravao mještane, uhićen je na području Krapinsko - zagorske županije u četvrtak u poslijepodnevnim satima.

- Osoba je uhićena zbog sumnje da je počinila teške krađe. Ta kaznena djela trebaju se tek utvrditi, a sumnjamo da je osim na području Varaždinske županije, kaznena djela činio i kod nas. Osoba je sprovedena u istražni zatvor u Zagreb - rekao je Zoran Lončar, glasnogovornik PU Krapinsko - zagorske županije te objasnio da je uhićen na području PP Zabok na osnovu raspisane policijske potrage.

Glasnogovornica PU varaždinske Marina Kolarić potvrdila je da policija imala prijave građana o krađama te informacije da sumnjivi muškarac u crvenom Peugeotu obilazi njihova područja te promatra kuće. Za sada ni u PU Krapinsko - zagorskoj, a ni u PU varaždinskoj nisu mogli reći što je točno sumnjivi muškarac ukrao.

Mnogi mještani Novog Marofa, Podvorca, Pake i drugih okolnih mjesta bili su u strahu jer su neki ostali pokradeni, pa su i preko Facebook profila pozivali druge ljude da obrate pozornost i slikaju tablice.

Franjo Kuzmić Franco je na svom Facebook profilu prije nekoliko dana pozvao ljude da slikaju sumnjivog muškarca kojeg je već nekoliko ljudi uhvatilo u svojoj kući, a neki su već bili prijavili krađe. Njegova nadzorna kamera ga je snimila dok je skretao na parking s kojeg je neko vrijeme nesmetano promatrao njegovu kuću. Na njegovom profilu ubrzo su se javili i drugi mještani koji su ga zatekli u svom dvorištu ili kući, a jedna osoba ga je srela i u svojoj spavaćoj sobi. Prepričavali su kako je riječ o visokom  i ćelavom muškarcu s naočalama, navodno starom 45 godina.

 A kada bi ga mještani uhvatili nespremnog, zbunio bi se i brzo otišao. Mještanka, koja je muškarca zatekla u svom hodniku pod izgovorom da se izgubio, rekla je da se iz neugodne situacije izvukao raspitivanjem kako najlakše doći na autocestu. 

Srećom nikoga nije napao ili ozlijedio.

 

 

Komentari (50)
  • Triba je naletit na pravog muza sa sekirom i dva promila u krvi!! Taj vise ne bi ziv zisel s hize vun!!

    13. 1. 2018,   20:47
  • Uđe nepozvan i još k tome nepoznata osoba u tuđoj kući onda jedino pravedno da izađe van nogama naprijed!

    13. 1. 2018,   20:47
  • U Americi da ga je netko zatekao u svom hodniku, ispraznio bi spremnik u njega, pa ti ulazi nepozvan nekome u kuću... Kod nas bi u zatvoru završio vlasnik kuće da mu samo i šamar opali...

    14. 1. 2018,   00:43
Message