Obavijesti

News

Komentari 91

Uletio u auto: Oživljavali ga 40 minuta nakon uboda stršljena

Uletio u auto: Oživljavali ga 40 minuta nakon uboda stršljena
2

POBJEDNIK Darko Hajdarović iz Bjelovara dobio je tešku alergijsku reakciju. Tim hitnog prijema bolnice u Bjelovaru učinio je sve da ga spasi od smrti...

VIDEO

To što sam preživio ubod stršljena mogu zahvaliti Božjoj milosti, liječnicima bjelovarske Opće bolnice i prisebnosti moje supruge, govori nam Darko Hajdarović (53) iz Bjelovara.

Njega je prije dva tjedna ubo stršljen u lijevu podlakticu. Opasni kukac uletio mu je u automobil dok se vozio iz Bjelovara prema Predavcu. Kako je alergičan na ubode insekata, odmah je zaustavio automobil, a volan je preuzela supruga Snježana (50), koja je u “petoj” krenula prema bolnici. U tih sedam kilometara počela je utrka za Darkov život. Zadnje čega se sjeća je ženino pitanje kako se osjeća. Tek drugo jutro, nakon 14 sati, probudio se u bolničkom krevetu, na respiratoru, još nesvjestan što se događalo. Kaže da je supruga odigrala značajnu ulogu jer nije paničarila. Ona kaže da je ipak bila pod velikim stresom kad se počeo gušiti, oblio ga je znoj, a na ustima mu se pojavila pjena.

- Dojurila sam do ulaznih vrata u stari dio bolnice i vikala: ‘Pustite me, muž mi umire’ - prepričava nam trenutke za koje vjeruje da ih još jednom ne bi preživjela.

Liječnici i osoblje Darka, koji je bio bez svijesti, izvukli su iz vozila i odvezli u malu kiruršku salu, gdje su ga oživljavali 40 minuta. U salu je uvezen oko 18.45 sati, a oko 19.30 sati uspjeli su ga iščupati iz smrtnog zagrljaja. U timu koji je vodio dramatičnu borbu za život jednu od ključnih uloga imala je i dr. Gordana Kesić-Valpotić, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu, koja je tad bila dežurni anesteziolog.

- Pacijent nije disao, bio je bez svijesti i nije davao znakove života – kaže dr. Kesić-Valpotić i dodaje da je Darko bio klinički mrtav. Bili su svjesni da takvo stanje od čak 40 minuta rijetko koji pacijent preživi, a još je manje onih koji prođu, kao on, bez trajnih posljedica.

- Svatko je izvukao iz sebe sve znanje i iskustvo, što je bilo ključno - zaključuje Kesić-Valpotić.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu