Obavijesti

News

Komentari 8

Uljanik će tek procijeniti koliko je radnika višak u škveru 3. maj

Uljanik će tek procijeniti koliko je radnika višak u škveru 3. maj
1

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru Nada Jelinić - Starčević strahuje da će u sustavu Uljanika riječki škver 3. maj biti u apsolutno podređenom položaju

VIDEO

Oko tisuću radnika 3. maja okupilo se danas na skupu radnika u brodogradilištu kako bi od Radničkog vijeća i uprave doznali što ih čeka po okončanju privatizacijskog procesa, kad ih za dvadesetak dana u svoj poslovni sustav preuzme pulski Uljanik. Skup je bio zatvoren za  javnost, no , doznaje se, protekao je mirno i uz tek po koju upadicu i uzvik radnika nezadovoljnih što ni oni, a isto tvrde i radnički predstavnici u Nadzornom odboru, Radničkom vijeću i sindikatima, nemaju informacija o Programu restrukturiranja i planovima Uljanika s riječkim škverom.

Prema riječima Juraja Šoljića, predsjednika Radničkog vijeća, na skupu radnika je uprava  predstavila grubi nacrt Programa restrukturiranja i izvijestila da će od strane Uljanika tek uslijediti procjena viška radnika i službi koje će se pripojiti društvima grupacije Uljanika. No, naglasio je Šoljić, s predstavnicima Uljanika dogovoreno je da će se svaka mjera u preustroju odrađivati sa socijalnim partnerima da će Radničko vijeće sudjelovati u odlučivanju. Kazao je i da je Uljanik spreman potpisati socijalni sporazum kojim će jamčiti sva prava iz Kolektivnog ugovora radnicima 3. maja.

- Ljude su zanimali sinergijski učinci pa smo im prenijeli obećanje koje su nam dali predstavnici Uljanika da ćemo u roku dva tjedna dobiti Program restrukturiranja i podrobnije informacije o tome što donosi spajanje dvaju brodogradilišta, a predstavnici Uljanika najavili su da će do tada snimiti stanje u 3.maju  - kazao je Šoljić.  

Dodao je da je najvažnije u cijelom procesu da se potpiše ugovor o kupoprodaji i napokon krene restrukturiranje te da se osigura posao jer su navozi prazni. U Radničkom vijeću očekuju da će Uljanik već u srpnju postaviti novu upravu u riječki škver koja će voditi restrukturiranje jer ova je  uprava, nastavio je, zašla u slijepu ulicu i nije u mogućnosti ugovarati brodove.

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru Nada Jelinić - Starčević zamjerila je Vladi i resornom ministarstvu što su od riječkog škvera "digli ruke" prije šest mjeseci, a prema , kako je rekla malo informacija koje ima o planovima Uljanika sa 3.majem, čini joj se da će u poslovnom sustavu Uljanika riječki škver biti u apsolutno podređenom položaju, razbijen na tri poduzeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.