Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Uljanik danas otišao u stečaj, a ministar Horvat u Washington

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministar Horvat će danas u sjedištu Svjetske banke u Washingtonu sudjelovati na radnom sastanku, na kojem će timovima Svjetske banke biti detaljno predstavljena tri područja u kojima je bilo najviše poboljšanja za Hrvatsku

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u ponedjeljak je objavilo da ministar Darko Horvat od 11. do 15. svibnja boravi u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje će održati sastanke u Svjetskoj banci u Washingtonu te u New Yorku sudjelovati na konferenciji 'Smart Cities New York'. Kako je Uljanik brodogradilište otišlo u stečaj, tako se postavlja pitanje što je sa kineskim investitorima koji su prije dva tjedna obišli brodogradilište te opsežno razgovarali i s upravama i ministrom. Horvat je tada najavio da je opcija za Kineze i ulazak u brodogradilište kada ono ode u stečaj, što sad ostaje mogućnost, ali kako smo neslužbeno doznali, zasad nema povratne informacije od kineskih investitora koji su im planovi.

KRAJ PRIČE O ULJANIKU Na Trgovačkom sudu u Pazinu proglasili stečaj brodogradilišta

Prema priopćenju, ministar Horvat će danas u sjedištu Svjetske banke u Washingtonu sudjelovati na radnom sastanku, na kojem će timovima Svjetske banke biti detaljno predstavljena tri područja u kojima je bilo najviše poboljšanja za Hrvatsku u proteklom razdoblju - pokretanje poslovanja,  ishođenje dozvola za gradnju i plaćanje poreza.

Prije tematskih sastanaka održati će se sastanak na temu cjelokupnog Doing Businessa tijekom kojeg će biti prezentirana poboljšanja i u preostalim područjima upitnika Doing Business.

Pula: Na ulaznoj porti postavljen transparent s pozivom na Å¡trajk glađu NA SUDU U PAZINU Uljanik TESU ide u stečaj: Kroz postupak mogu ostvariti ciljeve

Također, ministar Horvat održat će sastanak i s izvršnim direktorom Svjetske banke zaduženim za Hrvatsku Koenom Davidse, najavljuju iz Ministarstva.

Nakon sastanaka u Svjetskoj banci, ministar Horvat otputovat će u New York kako bi sudjelovao na konferenciji "Smart Cities New York", koja se održava od 13. do 15. svibnja, zaključuje se u priopćenju.

Komentari (50)
  • Najvažnije je da nitko za stečaj nije kriv! I tako u nedogled!

    13. 5. 2019,   11:49
  • Naravno,pa ni predsjednica nije bila na obilježavanju glavnog grada,nego se baš isti dan išla pokloniti žrtvama fašističkog kvislinga(čast nevinima,ali su bili među gubitnicima,a izručili su ih članovi pobjedničke koalicije9

    13. 5. 2019,   13:11
  • ministar otiso po daljnje instrukcije

    13. 5. 2019,   13:39