Obavijesti

News

Komentari 11

Uljanik raskinuo partnerstvo s Končarom, traže nove ulagače

Uljanik raskinuo partnerstvo s Končarom, traže nove ulagače
1

Iako nezadovoljan što su sindikati zaobiđeni u donošenju ove odluke, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko ju je pozdravio

VIDEO

Nadzorni odbor Uljanika odlučio je raskinuti strateško partnerstvo Uljanika s Kermas energijom Danka Končara, te ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva ozbiljnim i financijski jakim investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje pulskog brodogradilišta, izvijestio je Uljanik u petak.

- Na zajedničkoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave Uljanika d.d. održanoj u petak, donesena je odluka o stavljanju izvan snage odluke o odabiru strateškog partnera Uljanika d.d. od 28. ožujka ove godine.  Nastavno na tu odluku, donesena je i odluka o otvaranju novog postupka odabira strateškog partnera Uljanika  d.d. - navodi se u Uljanikovu priopćenju.

Dodaje se kako se pozivaju svi zainteresirani ulagači za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju Uljanika d.d., sukladno odlukama izvanredne glavne skupštine održane 16.veljače 2018. i redovne glavne skupštine održane 16. listopada ove godine.

- Za potencijalne strateške partnere otvorit će se 'data room' o čemu će investicijska javnost biti obaviještena - priopćili su iz Uljanika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sindikati pozdravljaju odluku 

Iako nezadovoljan što su sindikati zaobiđeni u donošenju ove odluke, povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko ju je pozdravio, jer, kako je rekao, "bilo kakav pomak je dobrodošao za pulsko brodogradilište".

- Ova se odluka mogla donijeti još prije šest mjeseci. Pitanje je samo kako će radnici Uljanika preživjeti idućih pet tjedana. Oni nemaju više vremena za čekanje. Nažalost, u zadnje je vrijeme bilo dosta prebacivanja odgovornosti s jednih na druge - rekao je Šverko.

Predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac ocijenio je kako je odluka Nadzornog odbora dobra jer su, kako je rekao "sindikati oduvijek bili protiv toga da Danko Končar odnosno Kermas energija bude strateški partner Uljanika".

- Odluka je uistinu trebala biti donesena prije šest mjeseci, no nekome to očito nije odgovaralo. Nekome je odgovaralo da nestanemo i da radnici sami daju otkaze. Ova odluka je dobra, ali što ako ne budemo imali druga rješenja? - upitao je Cerovac.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...