Obavijesti

News

Komentari 9

Uljanik raskinuo ugovor sa singapurskim naručiteljem

Uljanik raskinuo ugovor sa singapurskim naručiteljem
1

Iz Uljanika navode i kako su na predmetnoj gradnji sve aktivnosti već ranije bile obustavljene na zahtjev naručitelja, te fizička proizvodnja broda nije ni započela

VIDEO

Iz Uljanika su u ponedjeljak izvijestili da su jednostrano raskinuli ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke za singapurskog naručitelja, tvrtku Wellard Ships, zato što naručitelj ne ispunjava svoje ugovorne obveze. 

"Dana 12. listopada Uljanik je zbog zaštite svojih ugovornih prava i interesa jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda za prijevoz žive stoke. Ugovor je raskinut zbog neispunjenja ugovornih obveza od strane naručitelja - Wellard Ships PTE LTD, s registriranim sjedištem u Singapuru", navodi se u objavi Uljanika. 

Ovim raskidom, kako ističu iz Uljanika, ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane.

Iz Uljanika navode i kako su na predmetnoj gradnji sve aktivnosti već ranije bile obustavljene na zahtjev naručitelja, te fizička proizvodnja broda nije ni započela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najnovije otkazivanje ugovora zadnje je u nizu za Uljanik grupu. Tako je kanadska brodarska kompanija Algoma Central Corporation u petak na svojim internetskim stranicama objavila da je poduzela korake kako bi otkazala preostala četiri ugovora o novogradnjama s brodogradilištem 3. maj.

Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja i glavni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u tom brodogradilištu Juraj Šoljić, izjavio je u subotu da se Uprava Uljanika nije dovoljno potrudila da se ti ugovori zadrže.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je da će Danko Končar kao strateški partner Uljanika svoju ozbiljnost dokazati kad pokaže spremnost za dokapitalizaciju tvrtke.

Kazao je i da se vode vode ozbiljni razgovori s investitorima iz Kine, Južne Koreje, Njemačke, Nizozemske, Italije, a prošli tjedan održan je i sastanak s investitorima iz Ukrajine. 

Na upit o isplati plaće za rujan u Uljanik grupi, odgovorio je da država ovoga puta neće moći pomoći. 

Podsjetio je i da zbog blokiranih računa postoji opasnost od stečaja nekih tvrtki iz Uljanik grupe, a kao ključni datum istaknuo je 23. listopada kada istječe 60 dana od početka blokade u brodogradilištu 3. maj. Ako Uprava ne pronađe način za deblokiranje računa, a blokada trenutno iznosi oko 35 milijuna kuna, silom zakona morat će se pokrenuti stečaj, napominje Horvat.

Dodaje da nije za opciju stečaja i da će nastojati da se nastavi proces proizvodnje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...