Obavijesti

News

Komentari 3

Uljanik: Tvrtka CLdn otkazala je ugovor o gradnji ro-ro broda

Uljanik: Tvrtka CLdn otkazala je  ugovor o gradnji ro-ro broda
1

Cijena dionice Uljanika na Zagrebačkoj burzi bila je u ponedjeljak oko 10 sati u minusu 11,25 posto, na 14,2 kune, uz promet od otprilike 4.300 kuna

VIDEO

Uprava Uljanika d.d. izvijestila je u ponedjeljak na web stranici Zagrebačke burze da je luksemburški naručitelj CLdN jednostrano raskinuo ugovor o gradnji novog ro-ro  broda, no nije navela vrijednost ugovora. 

Kako se navodi u priopćenju Uljanika, zbog nemogućnosti da se brod isporuči sukladno odredbama iz Ugovora o gradnji, sklopljenog između Uljanika i CLdN ro-ro S.A. Luxembourg, za izgradnju Ro-Ro broda kapaciteta 5.500 Lm, za prijevoz kamiona, automobila i kontejnera na prikolicama, Uljanikova novogradnja 531, kupac je 27. siječnja 2019. jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda. 

Najnovije otkazivanje ugovora samo je jedno u nizu jer je lani krizom pogođenom Uljaniku nekoliko naručitelja otkazalo ugovore o gradnji.

Nedavno je ministar financija Zdravko Marić kazao da je na temelju protestiranih jamstava brodogradilištu Uljanik i Uljanik grupi samo u prošloj godini plaćeno više od 2,5 milijarde kuna te da postoji mogućnost da se taj iznos ove godine još dodatno poveća za "možda čak do milijardu kuna".

Ranije jutros iz Uljanika su izvijestili da su zaprimili ponude potencijalnih strateških partnera za Uljanik, no nisu naveli koliko ih je i čije su ponude.

Neslužbeno se tijekom vikenda doznalo da su za Uljanik, osim Brodosplita i Fincantierija, kao potencijalni strateški ulagači zainteresirani australska Scenic grupa te Pomorski institut iz Splita.

Cijena dionice Uljanika na Zagrebačkoj burzi bila je u ponedjeljak oko 10 sati u minusu 11,25 posto, na 14,2 kune, uz promet od otprilike 4.300 kuna. Prošloga je tjedna, pak, cijena dionice tog brodograditelja skočila 100 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb