Obavijesti

News

Komentari 4

Ulovili serijskog razbojnika: Od rujna ih oštetio za 350.000 kn

Ulovili serijskog razbojnika: Od rujna ih oštetio za 350.000 kn
6

Muškarac (37) je osumnjičen da je otuđio televizor, namještaj, kućanske uređaje i alate, motocikl Honda, automobil, umjetničke slike, opremu za bazen, boce vina...

VIDEO

Istarska policija pronašla je počinitelja koji je prije dva tjedna provalio u skladište u Banjolama i odvezao se s ukradenim automobilom. Osim što su pronašli ukradeni automobil, policija je pronašla i mnoštvo drugih predmeta koje je muškarac otuđio prilikom brojnih provala na području okolice Pule, Buzeta i Pazina. Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da 37-godišnjak od početka 2019. godine počinio 12 kaznenih djela, i to deset teških krađa, jednu krađu i jedno kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora.

Muškarca sumnjiče da je na pulskom području od 1. rujna prošle godine do 2. veljače provalio u dva apartmana u Barbarigi. Prvo je 61-godišnjem slovenskom državljaninu otuđio televizor i druge predmete oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna, dok je 63-godišnjem, također slovenskom državljaninu, otuđio razni namještaj, kućanske uređaje i alate, te motocikl Honda, slovenske registarske oznake, čime ga je oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Dotični je provalio i u još jedan apartman na području Barbarige te je u njemu neovlašteno boravio oko mjesec dana, a policiji je događaj prijavio 65-godišnji slovenski državljanin koji se iznenadio kada je po dolasku u apartman primijetio da je u njemu netko živio.

Osim na području Barbarige, isti je provaljivao i na području Medulina, Svetvinčenta i Marčane. U Medulinu je prije dva tjedna provalio u skladište pravne osobe iz Pule i otuđio više komada USB memorijskih stickova i ključ vozila, nakon čega se odvezao u nepoznatom smjeru s automobilom Fiat Ducato, pulske registarske oznake koji je pronađen. U Svetvinčentu je 37-godišnjak provalio u vikend kuću i otuđio nekoliko umjetničkih slika, opremu za bazen, televizore, kućanske aparate, boce vina i druge predmete, a šteta koju je pričinio 52-godišnjem vlasniku još uvijek nije u potpunosti poznata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na području Marčane provalio je i u jednu garažu i otuđio lovačke puke, noževe i druge predmete, čime je 23-godišnjaka oštetio za više tisuća kuna, dok je pokušaj provale u kuću za odmor 58-godišnjaka ostao neuspješan, s obzirom da se aktivirao sigurnosni alarm te je počinitelj morao pobjeći. 

Na buzetskom području, utvrdila je policija, počinitelj je početkom 2019. godine provalio i u dvije kuće za odmor, te je 44-godišnjakinji otuđio dva televizora i razni alat, dok je 58-godišnjaku i 68-godišnjakinji otuđio četverocikl, električni bicikl, tresač maslina i razne druge predmete, čim ih je oštetio za više desetaka tisuća kuna. 

Ove godine 37-godišnjak se ''preselio'' na pazinsko područje, gdje je počinio dvije teške krađe i jednu krađu. Iz nezaključane garaže u prizemlju obiteljske kuće u Lindaru otuđio je autoprikolicu, čime je 53-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna, dok je na gradilištu kod mjesnog groblja provalio u spremište za alat, iz kojeg je otuđio poklopac kanalizacijske crpne stanice, a potom je iz radnog stroja otuđio gorivo. Time je pravnu osobu iz Buzeta oštetio za nekoliko tisuća kuna. Posljednju provalu počinio je mjestu Katun Lindarski, gdje je provalio u obiteljsku kuću i otuđio televizor, a potom je iz garaže otuđio kosilice, dijelove za automobile, alat i druge predmete. Time je 68-godišnju vlasnicu oštetio za više tisuća kuna.

Policija je  prilikom pretraga na više lokacija na kojima je osumnjičeni boravio pronašli dio otuđenih predmeta i vratili ih vlasnicima, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, s obzirom da su pronađeni i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od počinjenja drugih kaznenih djela. Osumnjičeni je 7. veljače u prijepodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, a sumnja se da je navedenim kaznenim djelima pričinio materijalnu štetu od najmanje 350 tisuća kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1