Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ulovio' trenutak: Skoro ga je popljuvala najotrovnija kobra

None Foto: Profimedia

Fotograf Riaan Nysschens primijetio je kobru u kolibi. Uhvatio ju je i maknuo u grmlje. Životinja je zauzela obrambeni stav i počela pljuvati otrov u zrak

Fotografa Riaana Nysschensa je snimanje u Južnoj Africi umalo stajalo života, piše Daily Mail.

Dok je fotografirao unutrašnjost safari kolibe, primijetio je jednu od najopasnijih otrovnica na tom području - mozambičku kobru pljuvačicu. 

Kobre 'pljuvačice' specifične su po tome što mogu pljuvati otrov s udaljenost i do dva metara. Tako se brane od napadača. Otrov ima nadražujuće djelovanje, a ako je pogodi u oči žrtva može oslijepiti.

Nysschens je uspio uhvatiti otrovnicu i maknuti je u grmlje, daleko od ljudi. Čim ju je ispustio, životinja je zauzela obrambeni stav te počela pljuvati otrov u zrak. Ipak, fotograf je bio dovoljno pribran i brz da ovjekovječi taj jedinstveni trenutak.

- Imao sam puno sreće. Rijetko tko ulovi ovakav trenutak, ali bio sam jako nervozan. Bio sam na manje od dva metra od zmije i mogla me vrlo lako ubiti.

Komentari (28)
  • ja mislim da nema veće kobre od ove moje doma kad počne siktati i puštati otrov e onda dajev leđa vjetru i nema me sedam dana dok se ne ohladi :))))))

    16. 9. 2015,   22:26
  • Evo barem sam nešto naučila. Nisam doista znala da kobre pljuju otrov.

    16. 9. 2015,   21:49
  • Žensko ko žensko! Sve su iste i otrovne

    16. 9. 2015,   23:29