Obavijesti

News

Komentari 4

Umirovili je dok je bila na bolovanju, a ona želi raditi

Umirovili  je dok je bila na bolovanju, a ona želi raditi
1

Kasja Kasabašić (48) je slučajno saznala da ju je komisija umirovila protiv njezine volje. Planira se žaliti na rješenje HZMO-a i ne želi biti “otpisana”

VIDEO

Planiram ozdraviti i ne sumnjam u to. Još želim raditi nakon liječenja, a moje je pravo da se izliječim i da budem na bolovanju unutar zakonskih okvira, govori ogorčena Kasja Kasabašić (48) iz Osijeka koju je komisija Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje bez njezina znanja i protiv njezine volje nakon devet mjeseci bolovanja poslala u mirovinu. Zakon jasno kaže da zaposleni mogu biti tri godine na bolovanju i tek onda ići u mirovinu ili natrag na posao.
Kasja je oboljela od Non Hodgkinova limfoma (maligna bolest limfnih čvorova) i za liječenje treba godinu do godinu i pol. Tim prof. dr. Jakšića na KB-u Merkur, kaže Kasja, smatra da su šanse za ozdravljenje izuzetno dobre i ona liječnicima u potpunosti vjeruje. Njezin liječnik obiteljske medicine je po protokolu poslao dokumentaciju o bolesti na komisiju i Kasja je tada u HZMO-u rekla da ne želi u mirovinu. Šokirala ju je suprotna odluka HZMO-a i nije joj jasno zašto su ju unaprijed “otpisali” kao neizlječivu kad se ona hrabro bori i uvjerena je u vlastito ozdravljenje. Kasja je zaposlena u računovodstvu Konzuma i želi se nakon liječenja vratiti na posao. Za odluku komisije o mirovini saznala je naknadno, slučajno nazvavši da provjeri u kojoj fazi joj je predmet.
- Čekam sada i pismeno rješenje, a čim dođe, žalit ću se na njega. Odgajam djecu, borim se i liječim se - kaže Kasja, koja ovaj tjedan odlazi u sterilnu jedinicu KB-a Merkur u Zagrebu gdje će biti u izolaciji i liječiti se nekoliko tjedana.
Od početka godine na snazi je zakon po kojem ljudi mogu biti maksimalno tri godine na bolovanju. Ostaje za sada nepoznato zašto je HZMO ovako postupio jer su prije pojašnjenja zamolili nešto vremena kako bi proučili predmet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag