Obavijesti

News

Komentari 31

Umjesto 140, pod Kujundžićem na pregled čekamo 163 dana

Umjesto 140, pod Kujundžićem na pregled čekamo 163 dana
1

Najviše se čeka na kardiološke preglede i magnetsku rezonancu. I to između šest mjeseci pa do godinu i više dana. Dulje se čeka i za onkološke preglede iako je broj narudžbi ostao isti

VIDEO

Otkad je Ministarstvo zdravstva preuzeo Milan Kujundžić, broj narudžbi na preglede se povećao za gotovo 170.000, a produljile su se i liste čekanja. Sada se na neke preglede umjesto 140 dana čeka 163 dana, doznaje N1.

Najviše pacijenata naručeno je na kontrolne kardiološke preglede, njih gotovo 37.000 što je dvostruko više nego 2016. godine. Slično stanje je i s ultrazvukom srca. Za taj pregled se čeka osam mjeseci.

I čekanje na magnetsku rezonancu se također produžilo. Prije tri godine je bila lista čekanja tolika da se na pregled čekalo devet mjeseci, a sada se čeka i dulje od godine.

- Liste čekanja su problem kojeg ima hrvatska medicina, ali i svjetska. Međutim, s prioritetnim listama čekanja svi pacijenti koji imaju sumnju u zloćudnu bolest bivaju riješeni unutar sedam dana - kaže ministar.

Za prvi onkološki pregled 2016. bile su 64 narudžbe, a taj broj je 2019. ostao isti. Međutim, zanimljiv je podatak da se vrijeme čekanja neočekivano povećalo. Za isti broj narudžbi pacijenti su prije tri godine čekali mjesec dana, a sada se čeka dva mjeseca.

Bivši ministar iz SDP-ove Vlade Siniša Varga rekao je kako su neke ustanove odustale od korištenja centralnog sustava za vođenje evidencije.

- Vratili su se natrag na crne tekice u džepovima medicinskih sestara i doktora - rekao je Varga za N1.

Liječnici, s druge strane, tvrde da nema crnih bilježnica, ali ima problema u sustavu, zagušenom centralnim naručivanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.