Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Umjesto da odmara, njemačka obitelj čistila plažu na Cresu...

None Foto: Facebook / Oskar Hund

Obitelj Hund iz Njemačke je stigla na zasluženi godišnji odmor na Cres. No, kada su vidjeli u kakvom je stanju plaža na kojoj su se željeli kupati, prvo su zasukali rukave...

Iako se Hrvatska generalno može pohvaliti čistom obalom i morem, nije tajna da Hrvati još uvijek nemaju previsoku svijest o ekologiji. Tako nerijetko možemo vidjeti da se u more ispušta kanalizacija, a svaka akcija čišćenja podmorja na površinu iznjedri na stotine kilograma smeća. 

Na svojoj koži onečišćenje Jadrana osjetila je i njemačka obitelj Hund koja je na plaži u Cresu zatekla, kako su opisali - zastrašujući prizor. Prije nego što će se tamo kupati, odlučili su očistiti plažu što je njima svakako za pohvalu, a nama - na sramotu. 

Svoje iskustvo na Facebooku je podijelio član obitelji Oskar Hund. 

- Nakon otkrića uz more, opet smo skupljali smeće, no nema šanse da se to učini odjednom. Da bismo uspjeli, morali smo prikupljanju otpada postupiti postupno i bavili smo se prvenstveno stvarima za koje smo pretpostavili da su posebno grozne, poput mreža. Rezultat: Jedna slamka, ali bezbroj pamučnih štapića za uši u raznim bojama. Mnoštvo mreža i vreća. Zastrašujuće je bilo vidjeti i izrezane boce, pretvorene u lijevak. Usudili smo se pretpostaviti da su korištene za gorivo čamaca, nakon čega su bezbrižno bačene u more, objavio je Nijemac Oskar Hund na Facebooku. 

 

Tema: Hrvatska

Komentari (60)
  • Da je Njemcima dati ovu državu na jedno pet godina... Mi smo narod na nivou afričkih plemena. Glupi, bahati i umišljeni (bez pokrića). Čast izuzecima ali 70% nas graniči s blagom retardacijom.

    12. 8. 2019,   16:15
  • Sramota za nas, a što reći nego Švabo je s razlogom Švabo i s razlogom je Njemačka 100 godina ispred nas!

    12. 8. 2019,   16:12
  • zalosno da nam turisti moraju cistit plazu, ali svaka cast obitelji!

    12. 8. 2019,   16:10