Obavijesti

News

Komentari 134

Umjesto da si kupi haljinu za maturalnu, donirala je novac

Umjesto da si kupi haljinu za maturalnu, donirala je novac
3

HUMANA: Učenica Lejan Kozlić (14) iz BiH na zabavu proslave male mature je došla u trapericama. Majka pratioca zabranila je da s njom šeće gradom

VIDEO

Supruga i ja sjedili smo sa našom kćerkom Lejan (14) i dogovarali se kako ćemo joj dati novac da si kupi haljinu za predstojeću maturalnu zabavu. Ona nam je rekla: Ali ja ne želim haljinu. Umjesto haljine za jednu večer, želim taj novac darivati djeci oboljeloj od raka. Supruga i ja smo se pogledali i ostali pozitivno šokirani razmišljanjem jedne tako mlade djevojke, govori nam Lejanin otac Eniz Kozlić iz Kaknja u BiH. 

Ovaj profesor islamskog vjeronauka prihvatio je kćerinu želju da na maturalnu večeru, umjesto u glamuroznoj haljini, ode u trapericama i majici.

- Dječak koji je bio njezin pratioc nije ništa rekao kada ju je vidio,no njegova je majka rekla da mu zabranjuje da je prati na maturalnoj zabavi jer se obukla kao prosjakinja. Moja kći priznala mi je da joj se u tom trenutku srušio svijet. Srećom, njezin jako dobar prijatelj rekao joj je da će mu biti čast da joj bude pratilac- ispričao nam je Eniz i objasnio da mu isprva nije bila namjera bilo što objavljivati na svom Facebook profilu, no ne može se oteti dojmu u kojem je smjeru krenuo odgoj djece. Njegovu objavu lajkalo je 27 tisuća ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ja sam srećom situiran i ne trebam materijalnu pomoć, ali nikako nije dobar odgoj učiti djecu da sve gledaju kroz vanjski glamur. Ovo što je moja kći doživjela je jedan nehuman odnos prem ajednoj iskrenoj čistoći srca. Djeca se odgajaju na vrijednostima, a na materijalizmu. Ako nastavimo tako, prijeti nam propast društva i imamo velik problem - iskreno govori ovaj otac. Povjerio nam je da se Lejan sa oboljelima od raka susretala što u obitelji, što kod prijatelja. Naime, Lejanina baka bori se s rakom već godinama.

- Kći mi je rekla: Ja samo želim ostaviti poruku - ako se ja mogu odreći večernje haljine, zašto se ne bi odrekli kutije cigareta ili kave i pomogli teško bolesnima. I to je plemenito i pohvalno. Da nema ovakvih humanih ljudi, mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život i treba biti zahvalan da se ne nađu s druge strane priče - zaključio je Eniz.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti