Obavijesti

News

Komentari 18

Umjesto političara, Donji Vakuf odlučio je financirati studente

Umjesto političara, Donji Vakuf odlučio je financirati studente
1

Načelnik Donjeg Vakufa svjestan je da 25.000 KM nije mnogo novca, ali kaže da ako primjerom Donjeg Vakufa pođu i drugi onda to može biti znatno veći iznos kojim se može potaknuti ostanak mladih u BiH.

VIDEO

Odluka Općinskog vijeća Donjeg Vakufa (BiH) da se ubuduće novčana sredstva koja su davana političkim strankama daju studentima u vidu stipendija izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji. Mala općina Srednjobosanskog kantona s oko 14.000 stanovnika, desetak tisuća manje nego li prije rata, suočena je kao i cijela BiH s odlaskom mladih. 

- Na sjednici Općinskog vijeća imali smo između ostalog i točku stipendiranja studenata. Kako nam se uvijek javi veći broj studenata i zbog našeg skromnog općinskog proračuna nismo u mogućnosti svima udovoljiti, predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac predložio mi je da poništimo odluku o sufinanciranju političkih stranaka te da time namaknemo dio novca. Prihvatio sam prijedlog uoči same sjednice Vijeća. Kad je došlo na dnevni red pitanje stipendiranja studenata, iznijeli smo svoju ideju, vijećnici su se malo zagledali, nastala je tišina, ali sam im onda predložio da ne žure s odlukom dok ne  dobijemo iznos kojim bi trebalo sufinancirati studente. Prihvatili su - rekao je Huso Sušić (64), načelnik Općine Donji Vakuf, dodajući kako nije mislio da će takva odluka izazvati toliko pozornosti u javnosti.

 – Član sam SDA, najjače stranke u našoj općini, no, nitko mi još nije zamjerio zbog ovakve odluke, jer ne jednom sam svima rekao da mi imamo puno pametnijih stvari za sufinancirati od političkih "partija". I do sada sam ja njima nakon što bi im obračunao troškove korištenja općinskog prostora, grijanja i komunalnih usluga isplaćivao samo razliku, ali mislim da ni to ne treba, ako se hoće baviti politikom neka to čine u slobodno vrijeme, a ne da im se za to još i plaća  - rekao je Sušić, svjestan da 25000 KM nije mnogo novca, ali ako primjerom Donjeg Vakufa pođu i drugi onda to može biti znatno veći iznos kojim se može potaknuti ostanak mladih u BiH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a