Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Umjesto tumora, izvadili drvo jele od 5 cm s pluća

None Foto: 24sata/ilustracija 3

Ruski kirurzi operirali su 28-godišnjaka vjerujući da ima rak. Ali, navodno su pronašli drvo jele od pet cm kako raste na plućima Artioma Sidorkina

Nevjerojatno otkriće šokiralo je ruske kirurge. Artiom Sidorkin (28) iz regije Ural žalio se na bolove u prsima i iskašljavao krv. Liječnici su bili uvjereni da ima rak.
- Bili smo 100 posto sigurni. Na rendgenu smo vidjeli nešto što je nalikovalo na tumor - rekao je kirurg Vladimir Kamašev iz Izhevska i dodao kako je vidio već na stotine tumora.
Odlučio je operirati. Prije nego što su pacijentu odstranili dio pluća, dali su tkivo na analizu. Navodno su pronašli iglice jele.
- Mislio sam da haluciniram - dodao je Kamašev.
Pozvao je asistenta da pogleda, koji je samo klimao u čudu. Medicinsko osoblje zaključilo je kako je grančica prevelika da ju je mogao progutati. Vjeruju da je udahnuo sjeme koje je kasnije proklijalo u maleno drvo jele na njegovu plućnom krilu.
- Užasno me boljelo. Ali, iskreno, nisam osjećao nikakav strani predmet u sebi - rekao je Sidorkin dodajući kako je presretan da nema rak.

Komentari (2)
  • e svašta na ovom svijetu

    14. 4. 2009,   14:23
  • ma daj glupost-ne vjerujem.

    14. 4. 2009,   14:29