Obavijesti

News

Komentari 29

'Umjesto u utrku Kolinda bi se trebala priključiti komičarima'

'Umjesto u utrku Kolinda bi se trebala priključiti komičarima'

Predizborna kampanja se zakuhava, zna se tko su predsjednički kandidati i svi su žestoko krenuli u utrku. Optimistični su no čini se da taj optimizam ne dijele građani koji su njihovo biračko tijelo...

VIDEO

Sve je crno. Nema tračak bijelog, rekao je jedan od 12 građana koji su bili pozvani u emisiju N1 televizije kako bi komentirali izbore i kandidate koji se bore za mjesto na Pantovčaku. Tako će tri tjedna pratiti i sa ukupno 36 građana pričati o izborima.

U prvoj emisiji njih 12 su nezadovoljni stanjem u Hrvatskoj, a njihove stavove su kasnije komentirali profesor s  Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu i analitičar Dražen Lalić i direktor agencije MASMI Igor Dušanović.

Na pitanje voditelja tko zna nekog od bliskih osoba da je napustio Hrvatsku svih 12 građana je dignulo ruku,

- Drago mi je da je moj prijatelj otišao. Mislim da ću i ja isto otići jer sa svojom plaćom ja jedva preživljavam, a radim dnevno 12 sati kao serviser računala. Uz kredit i podstanarstvo ne mogu si priuštiti ništa više - rekao je Tomislav,, jedan od 12 građana pozvanih u emisiju N1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Cijela naša politička elita radi budale od nas. Osjećam se glupo kad slušam naše političare. Ne znam kome oni to pričaju ali ja se en nalazim u toj priči - rekla je Marina sa suzama u očima, razočarana sa situacijom u Hrvatskoj.

- Većina predsjedničkih kandidata također ima stranačke iskaznice i svi imaju neku svoju osobnu korist iz svega toga. Svi sada obećavaju, a kada dođu na funkciju sve ostaje isto. Ja im ne vjerujem - rekla je Anita.

Na pitanje kakva bi trebala biti idealna osoba za kandidata rekli su kako ona mora biti moralna, dakle ne povoditi se za nekim interesnim skupinama iako, iz skupine smatraju, kako se kandidati vode isključivo materijalnim interesima. Također trebao bi volontirati, a ne primati plaću, iako i da je plaćen problem je prljava politika u kojoj se ništa ne može postići bez stranačke iskaznice.

Pola od njih smatra kako bi trebao povećati funkciju predsjedniku ili tu istu ukinuti jer ovako predsjednikova uloga nema smisla.

Od njih 12 samo jedna osoba bi dala šansu Milanoviću i jedna Škori. 

- Mislim da Miroslav Škoro nije u utrci zbog nekog interesa i želi povećati ovlasti predsjednika, a to bi bilo ispravno- rekao je Danijel

Mislava Kolakušića nitko ne smatra dobrim za budućeg predsjednika.

- Mislim da on ima neku psihopatsku crtu i nisam siguran da bi mu dao glas i svoje povjerenje- rekao je Anđelko.

Nitko od njih ne smatra kako bi predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović trebalo pružiti još jednu šansu.

- Ja bih joj predložio da ide u stand-up komediju. Onaj njezin govor da ćemo postati Švicarska, pa onda srpske čokoladice - rekao je Arno.

A da građani razumiju probleme bolje nego političari uvidjeli su i komentatori nakon što su poslušali prvih 12 građana i njihove komentare o kandidatima.

- Ono što se vidi kroz ovo jest da oni žive ono što govore i vidi se da ne kritiziraju bez argumenata. Ključni komentar grupe bio je - da dođu među narod i poslušaju nas, ne bi radili i govorili ovo što govore - kazao je  Igor Dušanović.

S njim se slaže i profesor Dražen Lalić

- Kad ste čuli ijednog našeg političara da govori primjere stvarnih ljudi. Ovo je jedan šok za njih. Oni se koliko žele mogu predstavljati kao dio naroda, oni su pripadnici jedne političke elite. Dva glavna kandidata, mislim na Kolindu Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića bila su na pozicijama na kojima se nisu pokazali. Mislim da je licemjerje ono što dominira i mislim da su ljudi to shvatili-  naglasio je Lalić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu
UOČI DRUGOG KRUGA

Milanović pozvao TV kuće da organiziraju zajedničku debatu

'Poštujući građane i interes svih nacionalnih televizija koje žele organizirati debatu predsjedničkih kandidata, predlažem im - dogovorite i organizirajte zajedničku debatu', poručio je Milanović

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati
'VRIJEDE DRUGA PRAVILA'

'Osjećam se jadno': Tisuće u bolnicama nisu mogli glasovati

Da se i u bolnicama, pogotovo u doba digitalizacije, može organizirati i glasovati govore iskustva drugih država. Ipak, kod nas to nije bilo moguće, što govore iskustva pacijentica
Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost
ZNAKOVITE PORUKE NA FEJSU

Milanović: Ja sam zreo za ovo; Kolinda: Pobjeđujemo bahatost

Pobjednik prvog kruga izbora istaknuo je da nitko u Hrvatskoj ne može biti drugi i osjećati se kao građanin drugog reda, a aktualna predsjednica rekla je kako će konačna pobjeda biti pobjeda naroda