Obavijesti

Promo sadržaj

Umjetna inteligencija na dlanu uz Huawei Mate10 Pro

Umjetna inteligencija na dlanu uz Huawei Mate10 Pro
8

Novi Huawei Mate 10Pro krasi zadivljujući FulView 6-inčni zaslon omjera 18:9 s gotovo nevidljivim okvirom i HDR10 tehnologijom za žive i jarke boje koje ostavljaju bez daha

Huawei, kineski proizvođač pametnih telefona, novim modelom Mate 10 Pro predstavlja predstavlja prvi mobilni uređaj sa čipsetom Kirin 970 za umjetnu inteligenciju. 

Umjetna inteligencija na dlanu

Pri izradi novog modela, Huawei je najveći naglasak stavio na integraciju umjetne inteligencije u što više funkcionalnosti ovog uređaja, pa je tako Mate10 Pro dobio AI računalnu platformu s dodijeljenim NPU-om i Kirin 970 procesor zadužen za ubrzanje obrade podataka korištenjem neuralnih mreža što je današnji temelj na kojem počivaju razni oblici strojnog učenja i sama umjetna inteligencija.

Snažan Kirin AI procesor donosi brzinu, snagu i besprijekornost korištenja pametnog telefona. Prema tome Huawei Mate 10 Pro je pametan, brz i prilagodljiv telefon koji „razumije“ i trenutno reagira na stvarne životne sitacije. Zahvaljujući naprednoj 10nm tehnologiji,  8-jezgrenom procesoru i 12-jezgrenom grafičkom procesoru, ovaj uređaj postiže briljantne rezultate nevjerojatno brzo, a da pritom troši puno manje energije. NPU platforma predstavlja tehnološki iskorak jer korištenjem umjetne inteligencije povećava učinkovitost 50 puta i performanse telefona čak 25 puta. 

Vrhunski dizajn

Novi Huawei Mate 10Pro krasi zadivljujući FulView 6-inčni zaslon omjera 18:9 s gotovo nevidljivim okvirom i HDR10 tehnologijom za žive i jarke boje koje ostavljaju bez daha. Sve to se nalazi u snažnom i izdržljivom, ali jedinstvenom i elegantnom staklenom kućištu. Uređaj je napravljen za svakodnevne aktivnosti pa tako posjeduje certifikat IP67 što znači da je otporan na prašinu i vodu te će izdržati „sve što vam život priredi“.

Dugotrajna baterija od 4000mAh omogućit će vam cjelodnevno korištenje uređaja za najzahtjevnije operacije zahvaljujući pametnom upravljanju baterijom  koje na temelju ponašanja korisnika uči pametno raspoređivati resurse, gubitak energije je smanjen na minimum, a vijek trajanja baterije produljen. 

Pametno fotografiranje

Huaweijeva umjetna inteligencija i nova dvostruka Leica kamera omogućuje snimanje iznimno kvalitetnih fotografija uz minimalan trud. Nove Leica dvostruke leće s otvorom blende f/1.6 pružaju jednostavno snimanje predivnih fotografija s plitkom dubinom polja, iznimno jasnih fotografija čak i uz slabo osvjetljenje i bistrih fotografija tijela u pokretu. Jednobojni senzor od 20 MP i 12-megapikselni RGB senzor s optičkom stabilizacijom slike hvataju više svjetla i omogućuju snimanje na profesionalnoj razini.
Zahvaljujući pametnim algoritmima, Mate 10 Pro u stvarnom vremenu može prepoznati različite vrste prizora i objekata te pritom automatski prilagoditi boju, kontrast, svjetlinu i ekspoziciju fotografije. 

360 razloga da ga imate prvi

Prednaručite Mate 10 Pro u Elipsu i na poklon dobivate EnVision 360 kamericu koja pruža jedinstveno iskustvo fotografiranja koje se proteže u 360 stupnjeva. Naime 360 kamera koristi simetručnu ravnotežu u dizajnu, ne ostavljajući rubove i kutove čime postiže skladan i jedinstven korisnički doživljaj. Stvarajte 5K fotografije i 2K videozapise na 30 fps-a uz dvostruku 13 MP kameru. Snimite prekrasne trenutke u visokoj kvaliteti i s više detalja na mnoge zanimljive načine kao što su panorama, fish-eye, planeta i 360°, pritom oslobađajući svoju kreativnost.

Saznajte više ovdje.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince
REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj