Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Umrla mu supruga: Od tuge je još šest dana spavao s truplom

None Foto: Profimedia 3

U Velikoj Britaniji tijelo se nakon smrti ne mora prevesti u mrtvačnicu. Wendyno tijelo je šest dana bilo u kući u lijesu, a kasnije ju je Russell vlastitim autom odvezao u krematorij

Kad je Wendy Davidson umrla u travnju od uznapredovalog raka grlića maternice njezin voljeni suprug Russell nije se mogao samo tako odvojiti od nje. Prije nego je pozvao pogrebnike šest je dana spavao s njezinim tijelom u spavaćoj sobi, gdje je i umrla.

331640799 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

Wendy je znala da joj se bliži kraj, a najveća želja bila joj je da u posljednjim trenucima bude okružena obitelji. Umrla je u naručju svog supruga i sina, a uz nju je bio i voljeni pas ljubimac Elvis. Russell se od voljene supruge htio oprostiti na prirodan način, a isto je htio pružiti i ostalim članovima obitelji i prijateljima. 

331640760 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Nisam želio da je prebace u mrtvačnicu, želio sam da se sami pobrinemo za njezino tijelo, kao obitelj i da bude u spavaćoj sobi kako bi mogao spavati uz nju - kazao je Russell, prenosi Daily Mail. Utješno mu je to što je uz bližnje mogao pored njezinog tijela zapaliti svijeće i pričati o njenom životu. 

U Velikoj Britaniji tijelo se nakon smrti ne mora prevesti u mrtvačnicu. Wendyno tijelo je šest dana bilo u kući u lijesu, a kasnije ju je Russell vlastitim autom odvezao u krematorij, jedino je morao obavijestiti policiju da će premjestiti tijelo. 

- Bilo je jeftinije od klasičnog sprovoda, a i takav oproštaj je prirodniji - kaže Russell.

331640718 | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Pomisao da bi je odnijeli u plastičnoj vreći samo nekoliko sati nakon smrti toliko nam je strana da mislim da to ne bismo podnijeli - kaže Russell kojemu je proces oproštaja od supruge opisao kao 'dekompresijsku komoru' u kojoj su se on i sinovi prilagodili na gubitak dok je Wendy još bila s njima.

Komentari (321)
  • Osjetio sam sto znaci tugovati za ljubavi tj. osjecam jos, na srecu ziva je ali vise nije moja.

    9. 5. 2017,   20:22
  • eto...a sdamo kod nass idiocki zakoni da sep okojnik odma odveze u mrtvačnicu da bi lešinari tamo poskidali sve dragocijenosti i naplatili boravak po broju dana provedenih u mrtvačnici.

    9. 5. 2017,   20:23
  • Ee to je ljubav..🙄

    9. 5. 2017,   20:20