Obavijesti

News

Komentari 60

Umro je Hrvat serijski ubojica: Brutalno je zaklao 7 turista...

Umro je Hrvat  serijski ubojica: Brutalno je zaklao 7 turista...
1

Ivan Milat ni na samrtnoj postelji nije priznao sedam brutalnih ubojstava zbog kojih su Australci godinama živjeli u strahu. Umro je u bolnici od raka. Služio je sedam doživotnih kazni

VIDEO

Potomak Hrvata osuđen je 1996. godine na sedam doživotnih kazni zatvora zbog brutalnih ubojstava sedam autostopera čija su tijela pronađena u rukom iskopanim grobovima u šumi u australskoj državi Novi Južni Wales.

Ivan Milat umro je noćas u bolnici u 74. godini, javlja 9news.com.

Zbog karcinoma želuca, već dulje vrijeme se nalazio u zatvorskoj  bolnici, a stanje mu se pogoršalo u ponedjeljak. Posljednjih dana je odbijao liječenje. No Milat ni na samrtnoj postelji nije priznavao krivicu za brutalna ubojstva koja je počinio.

Ivan Milat: Krvnik i serijski ubojica iz australske divljine
Ivan Milat: Krvnik i serijski ubojica iz australske divljine

Svome bratu Billu i njegovoj supruzi Carol  koji su ga došli posjetiti u bolnicu , još jednom, nakon svih godina ponovio je kako nema što priznavati.

- Rekla sam mu 'znam da si kršćanin i vjernik, zato te pitam jesi li to učinio ili ne. Ako želiš razgovarati sa svećenikom dovest ćemo ga'. Ali onda je opet počeo nabrajati razloge zbog kojih nije mogao počiniti te zločine, pa sam mu se ispričala što ga to uopće pitam - ispričala je za medije Carol Milat.

Ovaj silovatelj i koljač, potomak Hrvata koji je davno doselio u ovu zemlju, u pamćenju Australaca i danas je jedna od najmračnijih točaka u povijesti. Osuđen je na sedam doživotnih kazni bez mogućnosti pomilovanja zbog ubojstava turista u Australiji između 1989. i 1994. godine. Netragom su nestajali sve do 1992. godine kada su pronađena tijela dvije žrtve. Dvije djevojke iz Britanije, Caroline Clark i Joanne Walter nestale su nekoliko mjeseci ranije. Jedna je imala 15 ubodnih rana, a druga je upucana 10 puta. 
Godinu dana kasnije pronađena su još dva tijela, mjesec dana nakon još tri. Svi slučajevi bili su slični. Nekim je žrtvama odrubio glave mačetom dok su bili živi.

Krvava pisma Hrvata ubojice: Sucu je poštom poslao prst...
Krvava pisma Hrvata ubojice: Sucu je poštom poslao prst...

Uhićen je 22. svibnja 1994. kad je 50 specijalaca australske policije upalo u njegov dom u Eagle Valeu i navuklo mu na ruke lisičine.

 - Pa, što vam je? Kakva ubojstva, pobogu? -  govorio je policajcima dok su ga odvodili. Osim mnoštva drugih kompromitirajućih dokaza, u kući su pronašli svu silu oružja kojim je Milat bio fasciniran cijeli život.

Stjepan Milat, otac Ivana Milata, živio je u Blatu na Korčuli. Kako je obitelj živjela u velikom siromaštvu, Ivanov djed je svojeg sina Stjepana i njegovog brata uoči punoljetnosti poslao da posao i život krenu tražiti u bijeli svijet. Obojica su neko vrijeme plovili na prekooceanskom brodu radeći najteže poslove, a Stjepan se skrasio u Australiji i tamo ostao živjeti. 

Ivan mu je bio najmlađe od osmero djece. 

Mladić krenuo stopama svog rođaka - ubojice Ivana Milata
Mladić krenuo stopama svog rođaka - ubojice Ivana Milata

Ivanov brat Boris Milat 2015. rekao je novinarima da je siguran da policija nije pronašla sve njegove žrtve.

- Mislim da je, zapravo, počinio mnogo više ubojstava od ovih sedam - rekao im je. 

- Koliko točno? - pitali su ga. 

- Oko 28 ubojstava - rekao je brat Boris ono što su najozbiljnije sumnjali svi uključeni u jedan od najgorih slučajeva serijskog ubojice u povijesti Australije.

O Milatu su se pisale knjige, snimali dokumentarci i serije te čuveni igrani film Vučji potok (Wolf creek).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a