Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Umro pacijent koji je izgorio u krevetu psihijatrijske bolnice

None Foto: Facebook

Trbara je umro sinoć na odjelu za intenzivnu njegu sveučilišnekliničke bolnice u Sarajevu gdje je bio prebačen nakon što mu je nagorjelo 50 posto tijela...

Nakon višednevne kome u Bosni i Hercegovini je umro psihički bolesnik Gabrijel Trbara nakon što je prije devet dana pod narazjašnjenim okolnostima zadobio opekline kada se zapalio krevet na kojemu je ležao na odjelu za neurologiju i psihijatriju županijske bolnice u Travniku.

Ovaj slučaj je u javnost dospio nakon što su njegovi roditelji ustvrdili kako je Trbara (33) zapaljen dok je bio čvrsto svezan s dva remena, nakon čega je otvorena i policijska istraga.

Trbara je umro sinoć na odjelu za intenzivnu njegu sveučilišnekliničke bolnice u Sarajevu gdje je bio prebačen nakon što mu je nagorjelo 50 posto tijela.

Dežurni tehničar s neuropsihijatrije prijavio je 19. travnja u 3:30 sati da se Trbara sam zapalio. S druge strane, obitelj Trbare tvrdi da je zapaljen i ostavljen da gori o čemu navodno svjedoči činjenica da je bio svezan s dva čvrsta remena na krevetu.

“Bolnica u Travniku i policija su očito htjeli ovaj slučaj zataškati”, rekao je otac Ilija Trbara.

Rekao je kako je sutradan nakon zapaljenja soba u kojoj je ležao njegov sin bila obojana, nestali su pokrivači i ležaj s kreveta, te njegova pidžama.

“Sve su to učinili prije bilo kakvog očevida. Sve pacijente iz te sobe su razmjestili po drugim sobama”, rekao je. Medicinski djelatnik koji je došao u pomoć također je zadobio tjelesne ozljede.

Otac Ilija Trbara je podnio kaznenu prijavu tužiteljstvu Srednjobosanske županije protiv djelatnika odjela neurologije i psihijatrijske bolnice u Travniku.

Komentari (9)
  • Sad ce bit to sve slucajno..niko nista i ajmo dalje👇👇👇👇

    28. 4. 2017,   21:11
  • Strašno! Žao mi čovjeka... Ovo je užasna smrt.

    29. 4. 2017,   00:48
  • Vjerojatnije je da je to bio slucaj samozapaljenja iz knjiga Arthura Clarka nego slucaj nemara i zataskavanja.

    28. 4. 2017,   22:48