Obavijesti

News

Komentari 32

Umro u bolnici: Člana srpske zajednice triput udario u glavu

Umro u bolnici: Člana srpske zajednice triput  udario u glavu
1

Optuženi Ilija Glavić (48) napao je pokojnog potpredsjednika Vijaća srpske nacionalne manjine Grada Kastva Radoja Petkovića (63). Napadu je prethodila kratka prepirka

VIDEO

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv muškarca (48) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela odnosno teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti - izvijestio je DORH u utorak.

- Okrivljenika se tereti da je 24. travnja 2019. u Viškovu, hrvatskom državljaninu (63), spriječivši mu prethodno ulazak u njegovo osobno vozilo, zadao za redom tri uzastopna udarca šakom u predjelu glave od kojih je oštećenik pao na tlo i pritom zadobio teške i po život opasne ozljede mozga (izazvani krvni podljevi u predjelu mozga, prijelom svoda lubanje desno) te je od tih ozljeda preminuo 8. lipnja 2019. u bolnici. Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je u optužnici predložilo sucu istrage Županijskog suda u Rijeci da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela - kažu.

Pretukli ga kod Rijeke: Umro je istaknuti član srpske zajednice
Pretukli ga kod Rijeke: Umro je istaknuti član srpske zajednice

Podsjetimo, brutalni napad dogodio se u poslijepodnevnim satima ispred kafića u Viškovu, kada je optuženi Ilija Glavić (48) napao pokojnog potpredsjednika Vijaća srpske nacionalne manjine Grada Kastva Radoja Petkovića (63). Napadu je prethodila kratka prepirka napadača s Petkovićem, nakon koje je potonji krenuo na parkiralište ispred kafića.

Mlađi Glavić sustigao je Petkovića, povukao ga rukom prema sebi te mu zadao udarac šakom u lice, a kada je oštećenik počeo padati, pridignuo ga je te ponovio udarac od kojeg je isti pao na tlo. Nakon što se Petković uspio dignuti, napadač je ponovo krenuo prema njemu te ga još jednom udario šakom u glavu, uslijed čega je Petković izgubio svijest te pao na tlo.

Uslijed zadanih udaraca i udara u tlo, oštećenik je zadobio krvarenje u mozak te niz hematoma. Nesretnik je u besvjesnom stanju hitno prebačen u riječku bolnicu gdje se nešto više od mjesec dana borio za život, no nažalost podlegao ozljedama. Napadača su dva dana nakon napada predali sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Pretučeni predstavnik srpske manjine je u kritičnom stanju
Pretučeni predstavnik srpske manjine je u kritičnom stanju

- Poznavao sam čovjeka i svi će vam potvrditi da se radilo o iznimno mirnoj, tihoj, povučenoj i dobroj osobi koja nije bila sklona konfliktima, agresiji i provokacijama niti se ikad ikome zamjerao. Dapače, uvijek je pomagao svima. Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi ni bio identificiran - istakao je tad o svom kolegi, građevinskom poduzetniku, suprugu i ocu dvoje djece Milan Eraković, pravni savjetnik SNV-a u Rijeci.

Osumnjičeni za napad Ilija Glavić, rodom iz sela kraj Bosanskog Broda, od prije je poznat tužiteljstvima u BiH.

- Na temelju izjava svjedoka, Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužilaštvu BiH. Sumnjiči ga se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu - za Novosti je potvrdio Marko Grabovac, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa