Obavijesti

News

Komentari 2

UN: Oslobođeno 900 djece iz milicije protiv Boko Harama

UN: Oslobođeno 900 djece iz  milicije protiv Boko Harama
1

Milicija Civilian Joint Task Force (CJTF) oslobodila je 894 djece, uključujući 106 djevojčica, u Maiduguri, glavnom gradu države Borno na sjeveroistoku Nigerije

VIDEO

Gotovo 900 djece koja su služila u civilnoj policiji protiv islamističke grupe Boko Haram u Nigeriji oslobođeno je, objavio je u petak UN.

Milicija Civilian Joint Task Force (CJTF) oslobodila je 894 djece, uključujući 106 djevojčica, u Maiduguri, glavnom gradu države Borno na sjeveroistoku zemlje, objavila je UN-ova agencija za djecu UNICEF.

- Djeca na sjeveroistoku zemlje nosila su teret sukoba. Korištena su u borbenim i neborbenim zadacima i svjedočila smrti, ubojstvima i nasilju - rekao je nigerijski predstavnik u UNICEF-u Mohamed Fall.

CJTF pomaže vojsci u borbi protiv Boko Harama i formirana je 2013. radi zaštite lokalnih zajednica od napada islamista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U rujnu 2017. potpisala je sporazum kojim je prekinuto novačenje djece i otada je oslobođeno 1727 djece i mladih, prema podacima UN-a.

Ujedinjeni narodi vjeruju da je ta skupina regrutirala više od 3500 djece između 2013. i 2017. u sjeveroistočnoj Nigeriji.

Boko Haram opasnost je za naselja i zajednice u tom dijelu zemlje iz kojeg kreću u napade, uključujući susjedne države poput Čada, Nigera i Kameruna.

Od 2009., sunitski fundamentalisti usmrtili su desetke tisuća ljudi, a pretpostavlja se da je dva i pol milijuna ljudi raseljeno.

Cilj te skupine je uvođenje šerijatskog zakona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina