Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Unakazio djevojku: Ranije je i druge mlatio, pucao, prijetio...

None Foto: Facebook 2

Optužnica ga tereti za kazneno djelo prijetnje i nanošenja teške tjelesne ozljede. Kovačevićev odvjetnik Andrej Korljan je odmah pri početku zatražio izuzeće suca Tomislava Šimića

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Darko Kovačević zvani Daruvarac 13. lipnja krvnički je pretukao svoju 18-godišnju djevojku šakama, a glavom joj je udarao o umivaonik kafića u Zadru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dan kasnije Kovačevića su uhitili, a u četvrtak su ga izveli pred suca.

Optužnica ga tereti za kazneno djelo prijetnje i nanošenja teške tjelesne ozljede. Kovačevićev odvjetnik Andrej Korljan je odmah pri početku zatražio izuzeće suca Tomislava Šimića, predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov, koja bi trebala odlučivati o izuzeću suca Šimića, te predsjednika Županijskog suda u Zadru Borisa Babića, koji bi trebao odlučivati o izuzeću sutkinje Mišlov.
Kao razloge zahtjeva za izuzećem naveo je da je ovaj slučaj izazvao veliku reakciju javnosti i medijski linč te da je zbog toga teško očekivati da sudac bude nepristran.

Uz to, naveo je i da je sudac Šimić posjetio Kovačevića u pritvoru te mu dobacio da ne bi slučajno on ili njegov odvjetnik tražili izuzeće ili odugovlačili suđenje.

- Zbog postojanja navedenih okolnosti, u skladu s recentnom sudskom praksom, posebno Europskog suda za ljudska prava, egzistira legitimna sumnja u nepristranost raspravnog suca Tomislava Šimića, koja je sama po sebi dovoljna i predstavlja razlog za izuzeće. Prema sudskoj praksi Europskog suda za ljudska prava, od velikog je značaja u demokratskom društvu povjerenje koje u sudove ima javnost - rekao je Andrej Korljan.

Sudac Šimić na to je odgovorio kako po tome ni jedan sud u Hrvatskoj ne bi bio prikladan da sudi Kovačeviću jer događaj nije izazvao reakciju samo zadarskih medija, nego i medija u cijeloj državi.
Osvrnuo se i na posjetu zatvoreniku te je rekao kako je on sudac zadužen za obilazak pritvorenika u istražnom zatvoru, a za tvrdnje da se tako obratio Kovačeviću rekao je da nisu istinite.

Smatra kako su prijedlozi obrane motivirani time da se odugovlači postupak kako bi Kovačević što prije izašao iz pritvora. Naime, rok za donošenje prvostupanjske presude je 14. prosinca, a ako se do tada ne donese presuda, Kovačevića se mora pustiti na slobodu.
Suđenje je odgođeno do odluke Vrhovnog suda.

Kovačević je, podsjetimo, iživljavanje nad djevojkom započeo među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama po glavi i licu te gazio po cijelom tijelu. Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u bolnicu. Zadobila je teške ozljede glave, a fotografije neviđene brutalnosti šokirale su Hrvatsku.

Inače, Kovačevića je policija u posljednjih deset godina prijavljivala zbog teškog ozljeđivanja, pucanja iz vatrenog oružja, nasilničkog ponašanja, otmice, prisile prema policajcu, narušavanja nepovredivosti doma i više tučnjava, a ni u prometu nije bio anđelak. (ds)

Komentari (105)
  • U ovom zadnjem dijelu teksta , kada ga nakon toga svega nisu stavili u zatvor , trebao je bar bit strpan u psihijatrijsku ustanovu , jer ovo sta je on radio tokom ovih godina je bolesno , i samo je pitanje dana i ako se i od ovoga izvuce , kada ce neko ubit.

    11. 10. 2018,   18:33
  • S obzirom kakva nam je pravna država i tko ju vodi, ništa čudno što ovaj kriminalac sa podebljim dosieom šeta slobodan. Tko će odgovarati kada (ne ako) "ovo" ubije nekoga?? Tko?? Zar je stvarno došlo do toga da se pravda uzima u svoje ruke?

    11. 10. 2018,   18:40
  • Netreba doživotna pustit ga u ring sa Mirkom Filipovičem pa nek se pokaže frajer ako pobjedi oslobodit ga

    11. 10. 2018,   18:56