Obavijesti

News

Komentari 67

Unatoč porazu: ''Nikome se nije išlo kući. Eto, to je Anka''

Unatoč porazu: ''Nikome se nije išlo kući. Eto, to je Anka''

Baš svi su htjeli navratiti, javiti se i biti tamo, napisao je Goran Beus Richembergh, a iako se Mrak Taritaš obratila okupljenima u 21.30 sati, gužva je trajala još satima

VIDEO

Pamtim mnogo izbora i dočekivanja svakakvih izbornih rezultata. Ali ne pamtim da je igdje bila tako dobra i pozitivna vibra kao sinoć s Ankom Mrak Taritaš i njenim izbornim timom, napisao je HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh na svom Facebook profilu jutro nakon izbora.

Uobičajeno je, kaže, da se okupljeni raziđu nakon što se glavni kandidat ili kandidatkinja obrate javnosti, ali to sinoć u stožeru Anke Mrak Taritaš nije bio slučaj.

Baš svi su htjeli navratiti, javiti se i biti tamo, napisao je Richembergh, a iako se Mrak Taritaš obratila okupljenima u 21.30 sati, gužva je trajala još satima. Nikome se nije išlo kući i svi su bili odlično raspoloženi. Eto, to je Anka.

Komentirao je i rezultate HNS-a u drugim dijelovima Hrvatske ocijenivši ih ambivalentnima

Gubitak Varaždina i Varaždinske županije ozbiljan su udarac stranci tamo gdje je više od desetljeća imala vrlo važno i snažno uporište. Gubitak Dubrovnika, makar očekivan, bolan je i težak baš kao i gubitak Kraljevice jer su rezultati vođenja tih gradova bili fantastični. Obranjeni su Međimurska županija te brojni gradovi i općine Varaždinske županije poput Ivanca i Lepoglave, a također i Osijek, Pirovac, Cres i Sveti Ivan Zelina, kao i deseci općina, svugdje uglavnom od jakih izazivača iz HDZ-a.

Rezultat Anke Mrak Taritaš u Zagrebu, kaže HNS-ov zastupnik, zapravo je sjajan jer je ona prvi put u 16 godina ozbiljno ugrozila primat najmoćnijega hrvatskog gradonačelnika svih vremena i tek nekoliko postotaka je dijelilo od pobjede u glavnom gradu.

Rezultati bi bili bolji, smatra Richembergh, da u posljednja tri mjeseca stranku nisu opterećivali kobnim spekulacijama i sumnjama o mogućem ulasku u vladu HDZ-a. One su, vjeruje, obeshrabrile HNS-ove potencijalne birače.

To je problem koji ćemo riješiti u naredna dva dana na našim stranačkim tijelima. HNS će ostati jedinstvena i snažna stranka, jasnoga profila i konzistentnih političkih stavova, zaključio je Goran Beus Richembergh. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti