Obavijesti

News

Komentari 18

'Unatoč Putinu, Vučić neće još dugo moći sjediti na dva stolca'

Glavni je interes Srbije međutim članstvo u Europskoj uniji, koje je još daleko s obzirom na broj otvorenih poglavlja, pa zato Vučićevo "sjedenje na dva stolca" ima kratak vijek trajanja, navodi komentator Vili Einspieler

VIDEO

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić neće još dugo moći sjediti na dva stolca, koketirajući s Rusijom na jednoj i Zapadom na drugoj strani, a njegov pokušaj da Putinovim posjetom Beogradu i okupljanjem svojih pristaša na dobrodošlici ruskom predsjedniku zasjeni prosvjede protiv njegove autokratske vlasti pokazao se lošom predstavom, komentari su slovenskih medija u petak.

Ivica Dačić pjevao Putinu dvije pjesme - Kaljinku i Rjabinušku
Ivica Dačić pjevao Putinu dvije pjesme - Kaljinku i Rjabinušku

Vučić u Putinu vidi jedinu nadu da bi konačni rezultat na Kosovu mogao biti barem "neriješen", dok Putin Srbiju, kao zadnju rusofilsku državu o ovom dijelu svijeta, pokušava tješnje vezati uz Rusiju pritisnutu sankcijama Zapada, pod cijenom da ostane neutralna i da bude protiv sankcija Rusiji, navodi u svom glavnom komentaru u petak ljubljansko "Delo".
No, dok je Putin majstor u takvim igrama pa je za njega carsko odlikovanje koje je dao Vučiću njegova "najjeftinija investicija u Srbiji", Vučiću je glavno da zadrži svoju autokratsku vlast i popularnost koja je kod Srba glavni faktor hoće li netko ostati na vlasti ili pasti, ocjenjuje komentator vodećeg slovenskog lista.

Putin došao kod Vučića: 'Vežu nas povijesno duboki korijeni'

Glavni je interes Srbije međutim članstvo u Europskoj uniji, koje je još daleko s obzirom na broj otvorenih poglavlja, pa zato Vučićevo "sjedenje na dva stolca" ima kratak vijek trajanja i na kraju će se jasno morati opredijeliti, navodi komentator Vili Einspieler.
"Ako Beograd ne uskladi svoju vanjsku politiku s Bruxellesom, neće biti ništa od članstva u Europskoj uniji. Vučić će zato uvesti sankcije Rusiji tek onda kad bude morao jer svjetske sile od drugih država zahtijevaju da se vojno i politički jasno opredijele. Zato je prostor za Vučićevu politiku 'nesvrstanosti' sve manje. Doći će vrijeme kad će Srbi vidjeti tko je Vučić. Ni priča o članstvu Srbije u NATO savezu nije definitivno završena, a bude li to cijena za ostanak na vlasti i politički preživi,  možda će se Vučić sam ponuditi da vodi ulazak Srbije u NATO savez", navodi komentator slovenskog lista.

Srbi Putinu daruju štene: Ovo je Paša i imat će 60 kilograma
Srbi Putinu daruju štene: Ovo je Paša i imat će 60 kilograma

Glavni urednik Slovenskog radija i nekadašnji dopisnik iz Moskve Andrej Stopar izjavio je kako su za događaj u Beogradu i pojavljivanje ruskog predsjednika u sadašnjoj situaciji imali razlog i Putin i Vučić.

Putin u Srbiji: Čuva ga 5.000 srpskih i 300 ruskih policajaca

Vučić je želio pokazati svojim domaćim oponentima da ima potporu jedne svjetske velesile, dok je Rusija htjela pokazati svijetu da "još uvijek ima prijatelje" i da je Srbija država koja je "najlojalnija Rusiji", kazao je Stopar u intervjuu za Slovenski radio.
Slovenski mediji navode da su u Beogradu Putina dočekale većinom Vučićeve pristaše i ljudi koji su autobusima dovedeni iz unutrašnjosti zemlje, čime je Vučić pokušao pokazati koliko ima pristaša i zasjeniti javne prosvjede koji su zadnjih tjedana usmjereni protiv njegova stila vladanja. Mediji ocjenjuju da u tome i nije bio baš uspješan i uvjerljiv te da će se prosvjedne šetnje Beograđana protiv Vučićeve autokratske vlasti nastaviti i ubuduće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa