Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Unije: Nasukao se brod s više od stotinu tona nafte

None Foto: D. Pavletić 4

Brod Serine plovio je za Alžir. U spremnicima je imao 116 tona goriva. Onečišćenja mora zasad još nema, no strahuje se od nadolazeće bure

Brod Serine, vlasništvo brodara Anomyo Maritime Losa, nasukao se u uvali Ladražica kraj otoka Unije. Nitko od trinaest članova posade, od čega je četvero Indijaca i devetero Egipćana, nije ozlijeđen. Brod je plovio od Rijeke do Alžira. Prevozio je 335 tona sode u vrećama i drvenih dasaka. U spremnicima je bilo 116 tona goriva, od čega 40-50 tona teškoga goriva. Brod dug 83 metra nasukao se s dvije trećine dužine.
- Vjerojatno je riječ o ljudskoj pogrešci. Pretpostavljamo da je došlo do pogreške u navigaciji - kaže Lucio Eškinja, zamjenik kapetana Lučke kapetanije Rijeka. Onečišćenja mora, kaže, nema, no strahuju od nadolazeće bure.
- Bura bi mogla pomaknuti brod i dodatno ga oštetiti. Nadamo se da neće biti veće štete - kaže Eškinja. Na teren je, osim brodova lučke kapetanije i policije, izašao i ekobrod tvrtke Dezinsekcija, koji bi trebao spriječiti izlijevanje nafte i ekološku katastrofu.

Komentiraj, znaš da želiš!